שלום רב,
אני סטודנט שנה ב' למשפטים, ולאחרונה התחלתי לחשוב על לימודי תואר שני במשפטים בארה"ב. תוך כדי בירור העניין, נתקלתי בכמה שאלות, ואשמח לדעתכם בעניין.
ראשית, עניין השפה האנגלית- כמו רוב ילידי הארץ, אני יודע לדבר, לקרוא ולכתוב אנגלית ברמה סבירה. עם זאת, לאור היכרותי עם לימודי המשפטים (בארץ), ברור לי שנדרשת שליטה גבוהה בשפה שבה נלמדים הלימודים. האם יש טעם להתחיל בכלל את הלימודים, מתוך הנחה שאצליח לרכוש את השפה תוך כדי הלימודים, והדבר לא יהווה מגבלה משמעותית? האם יש דרך שבה אוכל להכין עצמי ללימודים, מבחינת השפה, מלבד יוזמה עצמית של קריאת ספרים וכדומה? האם ישנה התחשבות בסטודנטים שאינם דוברים את השפה, או כל אפשרות אחרת להתגבר על מכשול השפה?
עניין נוסף הוא העניין הכספי- אני מגיע ממשפחה בעלת הכנסה ממוצעת, ולכן עניין שכר הלימוד נראה כמו מכשול רציני בדרך. האם ישנן מלגות שניתן לקבל לצורך מימון הלימודים? איני מדבר על מלגות הצטיינות וכו'- אני סטודנט בהחלט סביר, אך עדיין לא בעשיריה הראשונה במחזור. עם זאת, מלגות שהן במסגרת התחייבות עתידית לעבודה, הסוכנות היהודית וכו'- יתקבלו בברכה.
במידה ולא אקבל מלגה- האם עבודה, תוך כדי הלימודים, היא משהו שאפשר להתבסס עליו? עד כמה שידוע לי, בארה"ב הסטודנטים מורשים לעבוד מספר מוגבל של שעות, ורק במוסד בו הם לומדים. כמו כן כל מידע על הלוואות אד הוק, יתקבל בברכה.
כפי שציינתי- אני מעוניין ללמוד לתואר שני במשפטים. האם, בשל "הבדלי מערכת" בין לימודים בארץ ללימודים בחו"ל, יש צורך לעבור דרך תואר ראשון בארה"ב, לפני שמתחילים תואר שני?
לסיכום, אציין כי אני שואל את השאלות מנקודת מבטו של הישראלי הממוצע- זה שאינו דובר אנגלית ברמת שפת אם, זה שהוריו אינם מרוויחים בדולרים. את כלל השאלות ניתן לתמצת לשאלה הבאה- האם, "האדם הסביר", המתאמץ באופן סביר (לצורך העניין), יכול להרשות לעצמו לימודי משפטים בחו"ל?
תודה רבה מראש