בית הספר כותרת זוקף לזכותו את העובדה שרוב אנשי המדיה בארץ הם בוגרי הבית ספר.
אותם בוגרים שחלקם מככב ופוקד את מהדורות החדשות מידי ערב אף מעבירים קורסים וסדנאות בבית ספר.
הם מציינים את העובדה שתלמידים מצטיינים מופנים עוד בזמן הלימודים לראיונות עבודה ושבכלל באופן כללי הם מאוד קרובים לצלחת.
ממליצים שם לשלב את הלימודים בבית ספר עם לימודי תואר ראשון בתקשורת ובאופן כללי העסק נוטף ריח ברנג'אי עז.
לעומת זאת, קיימים המסלולים במכללת ספיר שבניגוד למסלול הדי יבש-בסיסי-לקוני בת"א הרבה יותר מגוונים ואף משלבים קולנוע וטלויזיה יחד עם העיתונאות.
השאלה היא מה באמת עדיף? להדרים (במקרה שלי) עד לספיר זרועת הקאסמים או להשאר בביצה התל-אביבית?
העובדה שהמכללות הרבה יותר מתמקצעות ועוסקות יותר בפן המעשי של התחום ויותר "זמינות" לתעשיה אך כותרת נשמע כמו מקום מאוד מבטיח, מה גם שלא כול אחד יכול להתקבל לשם.
מה עושים?
תודה מראש.
שרון אשכנזי | 10:00 15/10/07
בוקר טוב עמיר,
אכן לכותרת וספיר יש יתרונות רבים. אך עלייך לזכור כי כותרת למרות הקשרים הענפים, מתמקדת בעיקר בפן העיתונאי ואם תחום זה פחות מעניין אותך לא ניתן לבחור בחלופות אחרות. בספיר יש אפשרות לבחור בהתמחויות שונות אך לשם כך אכן צריך להדרים. לפעמים אם רוצים ללמוד משהו במקום מסויים המרחק לא משחק תפקיד, לגבי הקסאמים זו כבר החלטה שלך.אני מקווה כי בדקת חלופות אחרות הנמצאות באזור המרכז כמו מכללת נתניה, המרכז הבינתחומי, המכללה למינהל וכו' שם גם לומדים תקשורת ומתמקדים בפן המעשי ואף מציעים עבודה התנסותית מחוץ לבית הספר בשנים מתקדמות.
שרון
מבחינת התמקדות המסלולים, אני הבנתי שהמכללה למינהל יותר מכוונת לכיוון הרדיו ועולם הפרסום בעוד שבספיר המסלולים הם היותר מגוונים שעד כו אני לפחות ראיתי, אם הכיוון הוא אכן עיתונאות כתובה אז ללא ספק כותרת זה המקום, בשביל תחומים אחרים יש כמו שציינת את הבינתחומי וכו' בהנחה שאני לא מוגבל "אקדמאית" ויכול להתקבל לכול אחת מהאופציות, מה יותר ממולץ\אפקטיבי\עדיף\כדאי מכללת ספיר או דווקא משהו אזורי יותר?
ושוב אני מעלה את השאלה אם לא עדיף להשאר "קרוב לצלחת"?
שרון אשכנזי | 09:11 16/10/07
בוקר טוב עמיר
במכללה למינהל יש ארבעה מסלולי התמחות שמתוכם אתה צריך לבחור שניים: עיתונאות כתובה ומשודרת, מדיה ותרבות פופולרית, תקשורת דיגיטלית ופרסום ותקשורת שיכנועית, כך שאין הדבר מדוייק כי ההתמקדות היא ברדיו ובפרסום.
נכון שספיר מסובסדת על ידי הממשלה ושכר הלימוד אינו של מכללה פרטית, אך כשעושים את החישוב של הוצאות מגורים ומחייה ניתן להגיע בסופו של דבר להוצאות הדומות לשכר לימוד של מכללה פרטית.
בעניין ההמלצות, איננו נוהגים להמליץ כאן על מוסד זה או אחר, אם אתה בהתלבטויות קשות אני מציעה להגיע לפגישות יעוץ מסודרות במוסדות השונים, להתארח בימים פתוחים שבהם בדרך כלל מגיעים בוגרים וסטודנטים בשנים מתקדמות, נערכים סיורים והדרכות וכך אולי תוכל להכריע את הכף.
בהצלחה, שרון
שרון שלום,
מהטקסטים שלך עולה מגמתיות ברורה של קידום מכירות למבללה למנהל - אין להתפלא, הרי את בוגרת שלהם בעבר ויועצת בכירה בחוג. אפשר להחמיא לך על שינון החומר בתחום יחסי ציבור. בכשרון רב את מצליחה להסתיר "קידום מכירות" תחת מסווה של "ייעוץ מקצועי אובייקטיבי". אולי היה כדאי שתנהגי, ולו במשורה, גם קצת על פי כללי האתיקה המקצועית שאין ספק שטרחו שם ללמד אותך.
אובייקטיבי... זה לא מחמיא בכלל!
שרון אשכנזי | 12:29 21/10/07
שלום לך תומר
אני חושבת שכניסתך לפורום והטחת האשמות לחוסר אובייקטיביות בתשובותיי נגועה בחוסר אובייקטיביות מצידך.אם היית קורא את התכתובות הענפות ביני ובין עומר בימים האחרונים היית רואה כי התייחסותי למכללה למינהל באה לאחר התייחסות למוסדות שונים ורק בעקבות חוסר דיוק בהצגת תוכנית הלימודים של מוסד ספציפי זה.
באם תרצה לידע אותנו לגבי תוכניות במוסדות אחרים בנוסף למה שנכתב, נשמח אם תתוסף תרומה זו לדיון, אך באם תפקידך הוא להתנגח עם מנהלת פורום זה אין הדבר תורם לאף אחד.
שרון
לטעמי יש רק שני מוסדות רציניים בארץ ללימודי תקשורת: המכללה למנהל וספיר. באונ. ת"א מתמקדת יותר בפאן התיאורטי מחקרי ושולטת שם הגישה הפסיכולוגית. לספיר ולמנהל יש מחלקות מעשיות מצוינות שמוצאיות היום את רוב הצעירים שמשתלבים בענף.
לספיר יתרון נוסף בהיותה ציבורית משלמים שם רק 9000 ש"ח לשנה בעוד במכללה למנהל משלמים 30,000 לשנה בהיותה מכללה פרטית. בספיר נותנים השנה מלגת 50% משכר הלימוד כך שזה ממש משתלם.
התואר בתקשורת באוניברסיטת ת"א משתלם רק בגלל כותרת והשאלה האם תואר בספיר בנושא של עיתונואות-תקשורת-טלויזיה הוא שווה ערך.