פורום מדעי ההתנהגות

בהנהלת: שלומי לוי  |  מסר למנהל/ת הפורום
בפורום מדעי ההתנהגות לתואר ראשון תוכלו לקבל מידע מקיף על היכן לומדים?, מהם תנאי הקבלה?, תקופות רישום, משך זמן הלימודים, סוגי התמחויות, השתלבות בשוק ועוד מידע אינפורמטיבי .
 
שלומי לוי

שמי שלומי לוי אני יועץ הכוונה אקדמית במסלול האקדמי המכללה למינהל. בוגר תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בלימודי משפחה.

 
רציתי לדעת מה תנאי הקבלה לתואר שני בייעוץ אירגוני? מה ההבדל בין סוציולוגיה אירגונית לפסיכולוגיה ארגונית? והאם ייעוץ קריירה הוא בעצם תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית?
מנהלת הפורום | 11:15  13/03/07
1.לגבי תנאי קבלה את צריכה לבדוק במוסד בו את מתעניינת, תנאי הקבלה שונים בין המוסדות. 2. הסוציולוגיה הארגונית חוקרת את התופעה הארגונית, לסוגיה ולהיבטיה השונים, במטרה להבין כיצד בנויים ופועלים ארגונים בחברה בת-ימינו. הגישה הסוציולוגית מציבה את הארגון כיישות במוקד הניתוח המדעי והפעילות היישומית, מתוך ראייה מערכתית-כוללנית. לפיכך, היא מתמקדת במבנים ובתהליכים ארגוניים וביחסי הגומלין בין הארגון ובין המשתתפים בו, בין הארגון והסביבה ובהשפעותיהם על כושרם של ארגונים להתקיים ולהצליח בתנאים שונים פסיכולוגיה ארגונית-פסיכולוגיה תעשייתית-ארגונית היא ענף בפסיכולוגיה העוסק בפיתוח ידע התורם להבנת התנהגות האדם במסגרות עבודה, וביישומו של ידע זה. פסיכולוג ארגוני מסייע לארגונים בהשגת יעדיהם (הכלכליים והאחרים) באמצאות שיפור תהליכים ארגוניים, פיתוח היכולת הניהולית, וליווי תהליכי שינוי והתחדשות. התחום עוסק בשיפור רווחתו ואיכות חייו של העובד (כמו הגברת שביעות הרצון בעבודה, פיתוח כשריו ומיומנויותיו של העובד, הפחתת תאונות עבודה ומחלות תעסוקתיות ועוד). ובייעוץ בפתרון בעיות במסגרות עבודה (כמו קונפליקטים בין הנהלה ועובדים, יחסי עבודה, היעדרויות, תחלופה, ירידה בתפוקה ועוד). תחומי העיסוק העיקריים של פסיכולוגים ארגוניים הם: ייעוץ ופיתוח ארגוני, הדרכת עובדים, הערכת ביצוע, פיתוח מערכי רווחה וטיפול בפרט בהקשר לארגוני. פסיכולוג ארגוני משתמש בכלי עבודה לצורך אבחון הארגון כגון: מבחני הערכה, סקרים, ראיונות ותצפיות. מציג את ממצאיו בכתב ובעל פה ומציע הצעות אופרטיביות לפתרון הבעיה שאיתר. ג.הפסיכולוג הארגוני עוסק גם בייעוץ תעסוקתי
סגור