פורום לימודי חינוך

בהנהלת: שלי גזנבי  |  מסר למנהל/ת הפורום
בפורום ניתן לשאול שאלות על לימודים בתחום ההוראה והחינוך. הפורום מיועד למועמדים, לסטודנטים לעתיד ולסטודנטים בהווה לחינוך והוראה.

שלי גזנבי

שלי גזנבי- יועצת לימודים בכירה במרכז המידע וההרשמה של מכללת אורנים.

שלום, אני בעלת תואר B.ED לבית הספר היסודי וכעת אני רוצה להמשיך וללמוד לימודי מאבחנת דידקטית. בדקתי במספר מכללות ואוניברסיטאות ואין תואר רק של אבחון דידקטי אלא לקויות למידה, רציתי לדעת אם אני הולכת ללימודי קורס או תעודה של אבחון דידקטי האם זה מספיק בשביל להתקבל למכונים או משרד החינוך בתור מאבחנת דידקטית? אשמח לקבל תשובות
מנהל פורום לימודי חינוך | 21:32  15/05/13
היי עדי ותודה על פנייתך. קיימים מוסדות לימוד בארץ המציעים לימודי אבחון דידקטי לתואר שני. נסי לברר זאת מול מוסדות שונים אם כי ייתכן שאינם נמצאים בתחום מגורייך. למיטב ידיעתי, לא קיים הבדל בין מי שמגיע מלימודי תואר שני למי שמגיע מלימודי תעודה בתחום האבחון אך חשוב לוודא זאת מול משרד החינוך. ההבדל היחיד הוא בבחינת ההתעמקות ברמת התוכן הלימודי. שיהיה בהצלחה! אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות. אורלי יצחקי- מכללת אורנים.
הי, במשרד החינוך ובאופן כללי בכל התחום הקשור לטיפול יש מגמה של אקדמיזציה. זה נכון בתחום הטיפול, התרפיות השונות וגם בתחום של האבחון שככל הנראה בעתיד כדי לעסוק בו באופן רשמי ומוכר יהיה צורך בתואר שני ולא רק בלימודי תעודה. הצעתי היא לבדוק בראש ובראשונה מהי מדיניות ההעסקה במשרד החינוך. האם הם דורשים תואר שני או לימודי תעודה מספקים אותם. כמו כן, ראוי לציין כי לתואר שני יש יתרונות נוספים גם בשכר (במיוחד אם עובדים במשרד החינוך) שלא כדאי להתעלם מהם. ולבסוף – אם זה קרוב אליך, אז בבית ברל מקיימים יום פתוח ב-30.5 והתואר השני שלהם בליקויי למידה מאוד מחובר למרכז האבחון שיש במקום. ממליצה לך להגיע לשם לטובת התייעצות. הם בטוח יוכלו לספר לך דברים על התחום שיעמיקו את הידע שעומד בבסיס קבלת החלטתך בנושא. בהצלחה!
סגור