שלום, אני מתעניינת בלימודי מדעים, מקצועות כמו כימיה, ביולוגיה, מדעי התזונה גם אפשרי.. אבל לא עשיתי בגרות לא בכימיה ולא בביולוגיה.. ושמעתי שבמוסדות אקדמיים יש לימודי מכינה מיועדים במיוחד למקצועות המדעים (באריאל, אבל זה חוק לי), לכן שאלתי היא איפה עוד ניתן לעשות מכינה זאת? מה תנאי קבלה? יש אפשרות למלגה? אולי מישהו שמכיר לומד בה כבר?
שלום רב, תודה על התעניינותך בלימודים במרכז האוניברסיטאי. התלבטותך ברורה בהחלט, אך ברצוננו ליידע אותך, שלמרות המרחק המשמעותי לכאורה, ניתן לציין שהוא אינו בא לידי ביטוי בהרגשת הזמן. כלומר, הכבישים פנויים לאורך כל הדרך, ללא פקקים והפרעות ועיכובים, הנסיעה לכיוון המרכז חלקה ומהירה בהחלט. לעומת זאת, במקומות אחרים, לוקח הרבה זמן להגיע למוסד בו מתקיימים הלימודים, עקב ופקקים בדרך. חבל להחמיץ את ההזדמנות בגלל הפרטים הקטנים כל כך..
בנוגע ללימודי המכינה הייעודית למדעים- היא נועדה לסייע למעוניינים ללמוד מדעים מדויקים, אך מתלבטים בין מחלקות ומסלולי הלימוד השונים, כגון הנדסת כימיה וביוטכנולוגיה, כימיה ביולוגית, ביולוגיה רפואית, כפל תואר ביולוגיה ותזונה ומדעי התזונה. מטרת המכינה היא ליצר לסטודנט הזדמנות מצוינת להכיר ולהיחשף לאפשרויות הלימוד בתחום המדעי, טרם תחילת הלימודים האקדמיים. כך, בסוף לימודי המכינה בוחר הסטודנט את התחום הלימודים המתאים לו ביותר. תנאי הקבלה למכינה כרוכים בזכאות לבגרות מלאה, ציון סיום המכינה משמש כציון הקבלה ללימודים האקדמאים. למעוניינים ניתן להגיש בקשה למלגות, לפי עמידה בקריטריונים.
בקי חיימוב | 14:18 05/06/12
המכינות מחולקות ל-2 תחומים: השלמת/שיפור בגרויות או מכינות ייעודיות אשר מכוונות ספציפית לפקולטה בה תרצי ללמוד.
המכינה עליה את מדברת, היא מכינה ייעודית, אשר נחשבת ומהווה יתרון בסיכויי הקבלה לרוב- רק באותו מוסד בו למדת, מכיוון שבד"כ מדובר בבחינות פנימיות של אותו מוסד.
לכן- אני ממליצה לך לגשת לעולם הזה מהכיוון השני, כלומר, במידה והחלטת שאת רוצה לגשת למכינה במדעים, רצוי שתגיעי מראש עם החלטה לגבי איזה תואר תלמדי וגם לגבי מוסד הלימודים בו תרצי ללמוד- ורק אז לבחון את המכינות אשר מוצעות באותו מוסד.
בהצלחה