חשבתי על לימוד פסיכולוגיה כי התואר הזה קרוב לתחום העניין שלי -אני אוהב לעבוד עם אנשים, אני יכול להיות יועץ טוב, ומאבחן טוב (כי אני קורא אנשים מהר), לטפל באנשים, אני טוב בארגון וניהול, שיתוף פעולה עם אנשים, יחסי ציבור, שכנוע, גישור.
אני חצי הומני וחצי ריאלי.
אני אוהב לעזור לאוכלוסיות חלשות אבל אני לא רוצה להתקבע ל-עבודה סוציאלית בלבד כי לא יודע מה יהיה
איך אפשר לבחור תחום? אני לא מכיר הרבה תחומים ומאלו שאני מכיר אני לא בטוח, אבל אני לא רוצה להתחיל תואר קשה עם הרבה השקעה כי אני עובד
תודה
בקי חיימוב | 13:37 20/11/12
שלום,
בהתאם לתכונות שתיארת, עושה רושם שלימודי פסיכולוגיה יפתחו בפניך יותר דלתות אשר יסייעו לך ליישם את מבוקשך. עם זאת, חשוב לומר כי התואר הראשון בפסיכולוגיה לא יספיק ויהיה עליך להמשיך בלימודי תעושה או תואר שני בהתאם לתחום שתרצה לפתח: ייעוץ אישי/ארגוני, תחומי הטיפול והתרפיה, גישור, אבחון דידקטי ועוד.
אין סיבה שתתקבע על עבודה סוציאלית אם אינך בטוח שתרצה לעסוק בתחומי הרווחה.
עם זאת חשוב לומר, כי תואר ראשון- אם בעבודה סוציאלית ואם בפסיכולוגיה הם לימודים תובעניים, אשר דורשים השקעה רבה. לכן, להתחיל לימודים עם המחשבה של חוסר השקעה זו מחשבה שגויה.
בהצלחה
לי שלום,
אני מחזקת את דברי היועצת ומוסיפה, בתור אחת שסיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה לא מזמן, מדובר בלימודים מאוד תובעניים. אכן תואר ראשון לא מספיק, וכדי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, לרוב יש לסיים את הלימודים עם ממוצע מעל 90 ולאחר מכן לעבור מבחן קשה ולא נעים שנקרא מתא"ם (מבחן לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה)ולקבל ציון גבוה (וגם זה לא מספיק כדי להתקבל).ניתן להמשיך לתואר שני במקומות אחרים (לא בפסיכולוגיה) אבל עדיין ידרשו ממך ממוצע 85+. יש אנשים אצלנו שכן הצליחו לשלב עבודה במשרה חלקית ולקבל ציונים גבוהים (בייחוד אם אמרת שאתה גם ריאלי. ציונים הקורסים בסטטיסטיקה מהווים כ-1/4 מהציון הסופי בתואר), לכן זה אפשרי, אבל לאחר הרבה השקעה.
בהצלחה בכל דרך שתבחר,
נעמה