הי שירי,
בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים ראשית יש להפריד בין התחומים כשמדובר על לימודים.
עלייך להבחין בין התחומים, מוסד שמתעמק בפנים ומלמד פנים אל מול מוסד שפונה לכיוון אדריכלות.
עם זאת לצערי יש מוסדות שאופן הצגת התואר מעט מבלבל.. הם כותבים שלומדים אצלהם אדריכלות ועיצוב פנים אולם למעשה התואר הוא בעיצוב פנים ולא באדריכלות ואת חלק מהאנשים זה מבלבל.
להלן האפשרויות המרכזיות שעומדות לפנייך:
ניתן ללמוד לתואר אדריכל (תואר BARCH) (לא מהנדס אלא אדריכל) שלו יש סמכויות חתימה בלתי מוגבלות על מבנים בתום 5 שנות לימוד במוסדות: טכניון, אונ' ת"א, בצלאל, אריאל וויצ"ו חיפה ולאחר השלמת סטאז' בן 3 שנים ומבחן הסמכה..
ניתן ללמוד לתואר בעיצוב פנים ( תואר BDESIGN), תואר אקדמי שאינו מקנה זכות חתימה על מבנים ומתעסק בעיקר בחללים פנימיים של מבנים ומקנה ידע נרחב, תאורטי ומעשי בתחום וזאת לאחר 4 שנות לימוד במכללה למנהל, במכון הטכנולוגי חולון ובשנקר..במכללה למנהל אם כך, התואר הוא בעיצוב פנים ולא באדריכלות. מכיוון שיש חפיפה בתחומי ידע אלו הם משתמשים במילה אדריכלות (את אכן לומדת אדריכלות אם כי מתמקדת בקנה מידה אינטימי יותר שהוא תחום הפנים )
ניתן ללמוד לימודי תעודה להנדסאות בתחום האדריכלות (קרי הנדסאי אדריכלות) שלמעשה מקנה זכות חתימה מוגבלת עד 4 קומות שאותו ניתן ללמוד במספר רב של מוסדות יחסית כגון טכניון, אריאל,שנקר, תל-חי ועוד..
בגסות, ניתן לומר שהנדסאי אדריכלות עבר את חצי הדרך שאדריכל עבר (5 סמסטרים ולא 10) ..רמת הידע המקצועית של ההנדסאי במוסדות המוכרים תהיה גבוהה אולם הוא מתמקד בעיקר ולא לומד את אותה מטרייה אקדמית עשירה שמציעה אקדמיה לתואר אשר מחייבת אותך ללמוד 10 סמסטרים ופער השנים בהחלט משמעותי.
לשאלתך, ניתן לפתוח משרד לאדריכלות ואין הגבלה להנדסאי לעשות כך, אם כי ראוי שלא לרשום "אדריכל" ליד שמו כאמור כי הוא הנדסאי אדריכלות..המילה אדריכלות משקפת יוקרה כלשהי שרבים מרגישים צורך לצרף אותה בכל מיני שילובים ובכך לתת נופח קצת יותר קורץ לתחום שבו הם מתעסקים..
עוד אוסיף כי בהחלט יש מה לעשות עם התואר והידע שצבר הנדסאי אדריכלות וכי יש רבים מההנדסאים שפתחו משרדים ועובדים בהצלחה בתחום
בהצלחה,
אמיר נבון, מנהל סטודיו 6B