שלום,
האם מכללת עדן מוכרת בלימודי התזונה אצלה ע"י האגודה?
היה לי מוזר שלתעודה בנטורפתיה או בתעודה לתזונאי לומדים אצלם הכי קצת שעות.
לתעודת תזונאי למשל 1100 שעות רק..
הבנתי על החוק החדש שראיתי שענו עליו בפורום, וגם קראתי עליו מגוגל.
לי דווקא יש תואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה, ואני חושבת ללמוד או נטורופתיה או תזונה הוליסטית.
במצב שלי אחרי שהחוק החדש יהיה פעיל ויצא לדרך לא תהיה בעיה והתואר הראשון שלי יהיה בסדר, או שגם אצלי יכולה להיות בעיה ויגידו לי לעושת השלמות?
אני שואלת בהנחה שאני מתחילה ללמוד בשנה הבאה ומסיימת עוד 3-4 שנים.
מאוד חשוב לי לדעת, מאחר שאם התואר לא יספיק לי, יש סיכוי שכבר לא אבחר במסלול הלימודים הזה.
תודה רבה לכם!
גיל וינבאום | 09:01 19/12/08
שלום רינת!
המכללה שציינת מוכרת ע"י האגודה הישראלית לנטורופתיה ותזונה הוליסטית. ההכרה היא המכנה המשותף הנמוך ביותר, ולא הגבוה ביותר..... ז"א שמכללה שאינה מוכרת אינה עומדת בסף המינימאלי.
כאדם נבון, אין זה מספיק שהמכללה מוכרת, עלייך לבדוק את היקף השעות, מגוון המרצים, וותק התוכנית, היכן נערך השדה הקליני, עזרי לימוד (ספריה, אינטרנט, חונכות), לשמוע חוות דעת מסטודנטים בפועל (ולא מסטודנטים "ממליצים"), להיכנס לשיעור בפועל (ולא לדוגמא)- כך תוכלי לקבל החלטה מושכלת בצומת זה של חייך.
בעשור הקרוב (לדעתי) – לא יתבקשו המסיימים את לימודיהם להיות בעלי תואר ראשון ספציפי, ולכן כל תואר ראשון שיש יספק.
לעומת זאת, סטודנט שעכשיו מתחיל ללמוד ואינו בעל תואר אקדמי, הייתי ממליץ לו לא "לרוץ" ולהגיב בצורה שקולה ומושכלת בהתאם להתפתחויות של המל"ג והות"ת.
מקווה שעזרתי.
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il