פורום לימודי הנדסה

בהנהלת: שרון מויאל  |  מסר למנהל/ת הפורום
פורום בנושא הנדסה ומדעים, מקצועות ההנדסה, התמחויות בלימודי הנדסה, השמה, לימודים והשתלבות בהיי-טק, תנאי קבלה, היכן לומדים, סוגי תארים, השלמה מהנדסאים למהנדסים, משך זמן הלימודים.
 
שרון מויאל

שרון מויאל מנהלת מרכז ייעוץ ורישום בעזריאלי- מכללה אקדמית להנדסה ירושלים

 
עדי | 12:38  15/04/10
מקווה שתעזרו לי בבקשה לעשות קצת סדר בדברים. אין כל כך הרבה מידע באינטרנט(בלשון המעטה). חשבתי ללמוד הנדסת מזון והבנתי שמלמדים רק בטכניון ובתל חי , ואז פתאום בתל חי זה נקרא תחת שם אחר, האם זה בכלל אותו הדבר? ומה ההבדל בין טכנולוג מזון למהנדס מזון??? איפה אני יכולה לקבל קצת יותר מידע על התואר עצמו על אפשרויות ההעסקה בתחום?? נתוני שכר?? ולדעת איך בעצם נראה יומו של מהנדס מזון/ טכנולוג מזון?? צמאה למידע..
שמיר שני | 13:53  15/04/10
עדי שלום, לשאלתך: בטכניון תחום המזון נלמד תחת הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון - כלומר עם סיום התואר את יוצאת מהנדסת לתעשייה, דבר המאפשר גם רישום בפנקס המהנדסים הואדריכלים. במכללת תל חי למיטב ידיעתי מדובר בתואר תלת-שנתי (ולא 4 שנים כמו מהנדס) בו את רוכשת תואר ראשון מדעי שאינו מהנדס. תחום הביוטכנולוגיה הינו תחום לימודים רחב יותר שמכיל גם אספקטיים רפואיים, קוסמטיים וגם את תחום המזון, כך שאם תבחרי ללמוד הנדסת ביוטכנולוגיה ישנם מוסדות נוספים המלמדים מקצוע זה לתואר ראשון בהנדסה. הבדל שחשוב לשים עליו את הדעת בעת בחירת תחום הלימודים והמוסד הינו ההבדל בין מהנדס לבין תואר אשון שאינו מהנדס. לימודים לתואר ראשון בהנדסה אומנם אורכים כשנה נוספת אולם הם פותחים בפני הבוגרים אפשרויות תעסוקה נרחבות יותר מאחר ומהנדס רוכש במהלך לימודיו תכנים מוספים מעבר למה שניתן לרכוש בתואר ראשון שאינו מהנדס. לגבי תחום המזון באופן פרטני, הייתי ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת עם מוסד הלימודים הרלוונטי על מנת לשוחח עם נציג מטעם המחלקה ואולי עם סטודנט/בוגר התחום שיסביר לך בצורה הטובה ביותר מהי שגרת יומו בתעשייה. בהצלחה, שני
סיון | 11:42  21/04/10
היי עדי, שמי סיון ואני לומדת מדעי המזון במכללת תל חי בשנה האחרונה, אני מבינה את הבלבול שלך כי גם אני הייתי שם לפני שלוש שנים בדיוק.... אז אני אנסה לעזור לך קצת. נתחיל מזה שאת תחום המזון מלמדים היום בשלושה מוסדות בארץ, הטכניון בתואר של 4 שנים- הנדסת מזון, מכללת תל חי והפקולטה ברחובות בתואר של 3 שנים- מדעי המזון (טכנולוג). למהנדס המזון יש ידע מאוד רחב בכל הנושא של תכנות ומכשור, ולטכנולוג ידע נרחב בכל הנושא כימיה וביוכימיה של מזון, בעצם במילים פשוטות יותר כל נושא של פיתוח ומימוש מוצרים. לגבי מידע על התארים את יכולה להיכנס לכל אחד מהאתרים של המוסדות ולחפש קובץ שנקרא שנתון או תוכנית לימודים ושם יש פרוט של כל הקורסים הנלמדים בתואר. מידע לגבי תעסוקה את יכולה למצוא באתרים כגון all job וכו', מבחינת יומו של טכנולוג מזון....אני עדיין לא שם אבל לפני מה שמספרים לנו זו עבודה שדורשת שעות וכמובן ניתנת לקידום והתפתחות בתחום. מקווה שהצלחתי לעזור קצת. בהצלחה
סגור