היי
יש לי כמה שאלות ואשמח אם תוכל לעזור לי.
מקריאה רבה בפורומים הבנתי שאחד הקשיים שעומדים בפני הסטודנטים לרפואה במסלול אנגלית בארצות השונות הוא הקושי בהתנהלות מול החולים שמדברים בשפה המקומית.
האנגלית שלי סבירה ולא יותר. אני יוצאת מנקודת הנחה שאצטרך לקחת קורס באנגלית לפני שאתחיל ללמוד והשאלה היא האם כדאי מלכתחילה לקחת קורס באיטלקית ולוותר על המסלול באנגלית.
בנושא אחר, הבנתי שמתוך 5 האונ' שמציעות מסלול באנגלית באיטליה רק 2 מהן מדורגות ב200 האונ' הטובות בעולם. הן אונ' פרטיות או ממשלתיות? לימודים לבד בבית או עם מרצים?
ואחרון - אני מתלבטת איפה כדאי לעשות את המכינה. מצד אחד בארץ יותר נוח, ומצד שני לעבור את המכינה באיטליה זאת הזדמנות נהדרת להכיר אותה קצת יותר מקרוב ואולי קצת להתרגל למגורים שם. מה אתה ממליץ?
שלום דניאל.
את שואלת שאלות גדולות ונכונות. המסלולים באנגלית הם בתחילת הדרך והדעות חלוקות. לדעתי האישית הנושא הוא אינדיבידואלי. בסופו של דבר אנחנו מתרגלים לכל סיטואציה וגם נושא תשאול החולים יכול להפתר על ידי תרגול ולמידת איטלקית באופן עצמאי במהלך הלימודים.
חסרון שיכול להופיע הוא גדילת מספר המתמודדים על המקומות ממדינות כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה. בנוסף לכך גם איטלקים רבים מתפתים מאוד להרשם למסלולים באנגלית.
דירוג אוניברסיטאות - כפי שכבר כתבתי בפורום בעבר, אני לא מייחס חשיבות גבוהה מדי לנושא דירוג האוניבריסטאות. האינדקס הבינ"ל נבנה לפי פרמטרים שאינם משקפים את חוויית הסטודנט עצמו ויותר מכך, בשלב ההתמחות אין חשיבות לאוניברסיטה ממנה את מגיעה למעט מקרים בהם הרופא המנהל את ההתמחות הוא בעל סימפטיה מיוחדת לאוניברסיטה כזו או אחרת.
מכינה - אכן מכינה באיטליה היא בעלת ערך נוסף מבחינת כל מערך ההכנה ללימודים באיטליה.
במקרה של לימודים באנגלית אין לכך חשיבות גדולה מדי. לדעתי במקרה ואת מחליטה ללמוד באנגלית, חשוב שתתכונני טוב לפי הספרים השונים (BMAT) המכינים למבחן ובנוסף תקחי קורס שפה של חודש או חודשיים.
במידה ותחליטי ללמוד באיטלקית אז תוכנית ההכנה באיטליה היא מומלצת.
עומד לרשותך בכל נושא נוסף.
איתן
על איזו אונ' אתה ממליץ ולמה?
חשוב לי מאוד שהלמידה לא תהיה דומה ללמידה באוניברסיטה הפתוחה כי אני חושבת שאצטרך את עזרת המרצים והמתרגלים.
קראתי במספר פורומים שיש אפשרות לעבוד תוך כדי הלימודים (יש אפשרות מבחינת מערכת השעות והאינטנסיביות). זה באמת ככה? זה נשמע קצת בלתי אפשרי..
אשמח לשמוע קצת על החוויה שלך כסטודנט, או אם זה כבר קיים בפורום אז אשמח לקבל קישור. מעניין אותי לשמוע על ההתחלה, השנה הראשונה המאיימת, חיי החברה, האם יש תחרותיות בלתי נסבלת, האם מצליחים להשתלב ולהתחבר, רמת המבחנים, האם אחוז הנושרים גדול ומה הסיבות לכך אם אתה יודע וכל פרט נוסף שנראה לך לנכון.
תודה רבה!
דניאל שלום,
אנסה לענות על שאלותייך לפי סעיפים בצורה מסודרת, אח"כ אוסיף כמה מילים.
1. במסלולי הרפואה באנגלית באיטליה הסטודנטים מסתמכים על כך שבמהלך 3 השנים הראשונות ילמדו שפה איטלקית מספיק טובה בכדי לשוחח עם חולים, כמו כן ניתן לקחת קורס שפה איטלקית באוניברסיטה לצורך העניין.
2.אם את מחליטה לגשת למסלול בשפה אנגלית ראוי לקחת קורס שפה "אנגלית רפואית" לצורך העניין, נסי לחבר משפט כמו "... הלם הוא מצב שבו לגוף אין אפשרות לשמור על זילוח, יש ירידה באספקת החמצן לרקמות הגוף. הלם הוא מצב חירום, המסכן את חיי הפצוע באופן מידי ויש לטפל בו באחריות, ובהתאם לסוג הפגיעה. ישנם סוגים רבים להלם. היפוולמי: כתוצאה מאיבוד נוזלים\דם מסיבי. נירוגני..."
נראה לא קל נכון?! זוהי רק דוגמא אחת מיני רבות בתחום הרפואה ולכן כדאי מאוד לא להתרגש מכך שסיימנו בגרות 5 יחידות בשפה אנגלית (מכובד בהחלט)אלה באמת להיות מוכנים לעניין ברצינות מלאה.
3.יש כרגע 6 אוניברסיטאות המלמדות בשפה אנגלית באיטליה (מילנו סטטלה , רומא לה-ספיינצה, רומא טור ורגטה, פביה, בארי, נפולי) אכן, מילנו סטטלה ורומא לה ספיינצה נמצאות בתוך דירוג 200 הטובות בעולם בתחום הרפואה על פי דירוג QS המכובד מאוד. מדובר כמובן באוניברסיטאות ציבוריות ולא פרטיות, הלימודים באוניברסיטה עצמה (הרבה שעות)בליווי מרצים, על כך יש להוסיף לימודים ושינון חומר בבית בהיקף כמעט זהה.
4.אם את מתכננת לימודים בשפה אנגלית אין מה לרוץ לאיטליה במכינה כרגע.
אם מתכננת לימודים בשפה איטלקית ראוי לשלב הכנה מקדימה בארץ לשפה ולמקצועות המדעים ואח"כ לשלב הכנה באיטליה בשפה ומדעים. שילוב של השניים מייצר אחוז מעבר גבוהה מאוד , באזור 70%-80% כמובן תלוי בסטודנט וביכולותיו האישיות.
5.לא מעט אני שומע את טיעון "האוניברסיטה הפתוחה באיטליה" חשוב להבין שבחלק מהאוניברסיטאות לא רושמים כל סטודנט בכניסה להרצאה ולכן זו ההתרשמות הכללית. בכל מקרה הסטודנט חייב לעמוד בקצב החומר הנלמד וסטודנט שקדן מגיע לכל שיעור אם הוא תורם לעניין.
ישנם אוניברסיטאות (כמעט כולם) שבהם יש קורסי "בלוקו" או קורסי חובה. במידה והסטודנט לא עובר אותם הוא לא יכול להתקדם הלאה בלימודים ולכן התהליך נעצר, ממש כמו בארץ.
אוניברסיטאות בכירות מאוד כגון: פאדובה / פירנצה / פארמה ועוד.. מקפידות מאוד על ההגעה גם לשיעורים עצמם ולכן שיטת "האוניברסיטה הפתוחה" לא כל כך רלוונטית לדעתי האישית לעניין זה.
6. למסלולים בשפה איטלקית יוצאים רופאים ובנים של רופאים מישראל מאז שנות ה-60, המסלול עובד ובכירי הרפואה בארץ באוניברסיטאות כמרצים או רופאים מן המניין / מנהלי מחלקות / מנהלי בתי חולים ועוד.. הם בוגרי איטליה בכמות הגדולה ביותר.
בכל שנה יוצאים מספר סטודנטים הגבוהה ביותר מכל שאר המדינות ללמוד רפואה באיטליה ולכן נראה שכמות בוגרים כל כל גדולה (אלפיים ואף יותר) כנראה לא טועים. בעשר שנותיי כמנהל מחלקת איטליה אני פוגש כל יום רופאים שלמדו בארץ ובאיטליה והם שולחים את ילדיהם לאותו מסלול ללא כל דילמה.
חשוב לדעת שבתוך לימודי הרפואה עניין השפה האיטלקית / לטינית יעזור גם בהמשך לתיאור תרופות ומחלות ובעצם לימוד השפה הוא לא המכשול הרלוונטי אלה הלימודים והחומר המדעי עצמו.
כל מה שכתבתי מסתמך על מאות סטודנטים ששלחתי לאיטליה בעשר שנים האחרונות ואני מניח שכל דעה בעניין זה נכונה.
לי התקבלה הזכות לאסוף את כל הדעות לאורך השנים ולחבר אותם לרעיון אחד.
הפער בין לימודים באיטליה למדינות בהם לימודים בשפה אנגלית במזרח אירופה עלות שכר הלימוד היא אלפי אירו בשנה, מעל 10,000 אירו, נראית קצת תמוהה.
סטודנט מעדיף לשלם פי עשרות רבות של אירו במקום ללמוד שפה אחת בלבד.
בפער העלויות ניתן ללמוד איטלקית מהבוקר עד הלילה לאורך כמה שנים ועדיין העלות תהיה זולה יותר באיטליה.
לכל שאלה בנושא ניתן לפנות אליי במייל.
בהצלחה בכל דרך,
דותן.
יוני יוני | 23:29 22/03/13
היי.
שאלות מצוינות.
ראשית,
רק כשתלמד איטלקית, תבין כמה האנגלית שלך טובה. שנית - איטלקים לא אוהבים לשתף זרים בלימודים שלהם. אתה מהווה איום בעיניהם על הפרנסה העתידית שלהם. כמו כן לתרגם בשנים הראשונות מסמכים רפואיים זה ממש לא תענוג. לעומת זאת אם תלמד באנגלית יהיה לך יותר קל לעבוד בכל מדינה אחרת בעולם שיש בה צורך בדוברי אנגלית וגם יותר קל ללמוד.
אל תבוא לאיטליה בלי לדעת איטלקית בסיסית. כי חייך יהיו סיוט ביורוקרטי בלתי נגמר.
ובכלל - דבר עם סטודנטים בפייסבוק אם היו חוזרים על החוויה ומה היו הנקודות החלשות של השהות שלהם כאן. שלא תופתע.
.