פורום סטודנטים- לקריאה בלבד

בהנהלת: עמוס אלגלי  |  מסר למנהל/ת הפורום
פורום הסטודנטים מנוהל ע"י עמוס אלגלי מנהל התכנים האקדמיים של פורטל פרופסור - www.professor.co.il . בפורום תוכלו למצוא מענה לשאלותיכם בתחום האקדמי או בכל תחום אחר המשיק לחיי הסטודנטים. אתם מוזמנים לשאול שאלות, להציע הצעות, לשתף ולהשתתף

עמוס אלגלי

פורום הסטודנטים מנוהל ע"י עמוס אלגלי מנהל התכנים האקדמיים של פורטל פרופסור - www.professor.co.il . בפורום תוכלו למצוא מענה לשאלותיכם בתחום האקדמי או בכל תחום אחר המשיק לחיי הסטודנטים. אתם מוזמנים לשאול שאלות, להציע הצעות, לשתף ולהשתתף

סיגל | 12:39  10/05/10
שלום. יש לי דילמה. אני עומדת לסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה אבל אני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך לתואר שני. שמעתי על תחום של טיפול באמנות שיש אותו בכמה מקומות והייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק, מה ניתן לעשות עם זה אחר כך וכד'. תודה לעונים. סיגל
רעות | 14:05  13/05/10
היי סיגל, המטרה בטיפול באמנות דומה למטרת של טיפול פסיכותרפי. זאת אומרת שיפור ושימור הבריאות הנפשית ואיכות החיים. ההבדל הוא שהטיפול הפסיכולוגי מתמקד בתקשורת מילולית, וטיפולים שונים. לעומת זאת, בהבעה ויצירה משתמשים בצורות אמנות שונות בתחום הטיפול באמנות נעזרים בד"כ בכלים כמו ציור, רישום, פיסול, צילום ושיטות נוספות להבעה חזותית. יש לך יתרון בזה שיש לך תואר ראשון בפסיכולוגיה מפני שיש לא מעט קורסים שלמי שאין תואר בפסיכולוגיה, הוא יצטרך להשלים אותם בצורת מכינה. למשל מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית ופסיכופתולוגיה. יש מספר מקומות טובים לטיפול באמנות. אני לומדת כרגע במדרשה לאמנות במכללת בית ברל. מקום מאוד נחמד ,נעים וירוק. מהבחינה של להשתלב במקומות עבודה, ברוב הרשויות המקומיות ישנם מרכזים טיפוליים לילדים ומבוגרים ,שבהם קיימת ברוב המקרים משרה של ארט תרפיסט. בנוסף מטפלים רבים פותחים קליניקות פרטיות ועוד. ככה שיש היצע ואפשרות לעבוד וממה שאני יודעת לפחות כאן במדרשה לאמנות, הבוגרים השתלבו במקומות עבודה שונים. המון בהצלחה! רעות
סגור