מטרת תכנית לימודים לתואר שני בשינוי חברתי היא הכשרת הלומדים להתמודד עם בעיות של מצוקה, אפליה, גזענות חוסר צדק ופערים בחברה הישראלית. התכנית הינה תיאורטית-יישומית ומטרתה לעצב תפיסה חברתית-ביקורתית על מנת לפעול למען שינוי חברתי באמצעות אמנויות.
התכנית מבוססת על גופי ידע מתחומי הפסיכולוגיה, האנתרופולוגיה, הסוציולוגיה והניתוח החברתי-ביקורתי, תחומי האמנות הציבורית, והתערבות מקצועית ברמת הפרט, הקבוצה, הקהילה והארגון. בתכנית יילמדו הן קורסים מתחום האמנויות והן קורסים הקשורים לאוכלוסיות יעד ייחודיות כנשים, נוער בסיכון, והגיל השלישי ומגוון של קורסים בנושאי חינוך.
הדגש בתכנית הינו הגישה הבינתחומית המשלבת בין נושאים של שינוי חברתי וכלים של הבעה ויצירה באמצעות האמנויות. האמנויות מאפשרות לבטא תכנים מושתקים ובעיות מודחקות, מפנות תשומת לב לקהלים מוחלשים ולקבוצות שוליים בחברה – מעניקות קול, נוכחות, שפה ומבע. ההבעה באמצעות האמנויות מפתחות יכולות תקשורת בינאישית ומציעות שפה נוספת לעוסקים במלאכה וכן לפרטים בחברה הזקוקים להביע את מצוקתם ולהציע פתרונות. האמנויות משמשות ככלי להבעת רגשות ובעיקרם רגשות שאין להם אפיקי ביטוי אחרים.
השימוש באמנויות מלמד כי באמצעות שחרור הדמיון מופיעים פתרונות בצורות שונות ומגוונות. ריבוי נקודות המבט מאפשר התבוננות ותובנות ביקורתיות מתעמתות עם מוסכמות ונורמות קיימות.