בשנים האחרונות עקב התפשטות ההשכלה הגבוהה בעולם ובארץ, גוברת המגמה מצד משרדי ממשלה, בנקים ומעסיקים בתעשייה בתחומים פיננסיים, להעדיף מועמדים בעלי תואר שני לתפקידי מטה וייעוץ על פני בעלי תואר ראשון. ההכשרה שתכננו בתכנית זו תתמקד בסוגיות מרכזיות ועדכניות של כלכלת ישראל והשלכותיהן על המדיניות החברתית. סוגיות כלכליות מתחום מערכת הביטוח הלאומי, פנסיה והשלכותיהן הן על הכלכלה והן על מדיניות הרווחה בארץ.
מטרת התכנית
מטרת התכנית היא להכשיר את הסטודנט לאסוף, לארגן ולהביא לידי יישום נכון וחכם מידע כלכלי. כמו כן, להקנות את כל הכלים הדרושים ליישום המידע הנאסף למטרות חזוי התנהגות והערכת מדיניות בפרט כשמדובר בבסיסי נתונים גדולים. במסגרת התכנית ייחשף הסטודנט לסוגיות מרכזיות ועדכניות של כלכלת ישראל והשלכותיהן על מדיניות חברתית, בניהם סוגיות מתחום מערכת הביטוח הלאומי, המערכת הפנסיונית והמערכת הבנקאית.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים מתעמקת בידע העיוני אשר ילווה בהצגת ממצאים אמפיריים ותיאוריים מהארץ ומהעולם . בן היתר, יוצגו כלים משחקיים פרקטיים לפתרון סיטואציות של ניגוד אינטרסים. כמו כן, יצויד הסטודנט בידע חשבונאי ומימוני ברמה שחובה על כל כלכלן בכיר לדעת. במגוון קורסי הבחירה העיוניים הכלולים בתכנית כמו, כלכלה ציבורית, כלכלת עבודה וארגון תעשייתי, תשולב התיאוריה בדוגמאות מהארץ ומהעולם. בהתבסס על הידע התאורטי והמעשי שיירכש בקורסים, יכתבו הסטודנטים עבודה סמינריונית רחבה.
ייחודה של התכנית היא בהתמקדותה על הצד היישומי של התאוריה הכלכלית תוך הדגש על ההשלכות לגבי המערכת הבנקאית וכלכלת ישראל.
סגל המרצים
סגל המרצים
בחוג מלמדים אנשי אקדמיה וחוקרים מוערכים בעלי ניסיון רב בהוראה ובמחקר ביניהם פרופ' שושנה נוימן דיקאן הפקולטה לכלכלה במכללה, פרופ' יעקב רוזנברג ואחרים. לרבים מהם ניסיון במשק הפרטי והציבורי. המרצים משלבים ידע תיאורטי רב וניסיון יישומי רחב המאפשרים לסטודנטים לרכוש ידע בתיאוריה, במחקר ובפרקטיקה