תחומי הלימוד:
המחלקה שואפת להדריך את התלמידים ולהקנות להם ידע בעיקר בתחומים הבאים:
1. גישה היסטורית ביקורתית, בעיקר לסוגות (ז'אנרים), זרמים, אסכולות ויצירות מופת של ספרויות שונות, בתקופת שגשוגן והשפעתן על כווני התפתחות בספרות העולם. התקופה המודרנית הן בשירה, בדרמה וברומן, תופסת מקום נכבד בתכנית הלימודים.
2. תכנית הלימודים מכבדת רצף היסטורי מיוון העתיקה עד ימינו והסטודנט יהיה חייב לקחת שעור אחד בכל תקופה, שעור אחד בכל ז'אנר (פרוזה, דרמה וליריקה) ושעור אחד השוואתי מוחלט. כגון: דוסטויבסקי, ופרוסט
3. ספרות משווה מהי :
בדיקה יסודית של האסכולות השונות בביקורת הן באירופה המערבית (אנגליה, צרפת, איטליה, ספרד וגרמניה) והן בארה"ב ובריה"מ. הצגת השיטות השונות במחקר, כגון: סטרוקטוראליזם, תורת הדקונסטרוקציה ותורת ההתקבלות.
השוואה בין ספרויות שונות, בין נושאים ומוטיבים שונים וגלגוליהם על פני הדורות.
מורשת התרבות העתיקה (יוון ורומי) והשלכותיה על הספרות בימינו.
מיתולוגיה השוואתית תופסת מקום נכבד בתכנית הלימודים של המחלקה.
כמו כן התכנית עוסקת בין היתר, גם בהשפעת הספרות המערבית על הספרות העברית בת-זמננו, וכן בהשפעת המורשת היהודית על ספרות המערב. המחלקה מאפשרת לתלמידי המחקר שלה להתמקד בנושאים הנ"ל, מתוך גישה דיאכרונית וסינכרונית. בשנים האחרונות ניתנים במחלקה גם קורסים העוסקים בלימודי מגדר, ספרות נשים ותיאוריות פמיניסטיות.
4. תורת הספרות ויחסי הגומלין בין ספרות לאמנות (בלווי שקופיות) וכן תורת האסתטיקה ותולדות הספרות
5. החל משנה"ל תש"ן יזמה המחלקה ענף חדש: לימודים בין מחלקתיים (אינטר-דיסציפלינריים)בפקולטה למדעי הרוח.
בשלב ראשון ישתתפו בתכנית הלימודים המחלקות לפילוסופיה, למוסיקולוגיה ולספרות עברית.
בשלב מאוחר יותר, ישתתפו בתכנית גם מחלקות מפקולטות אחרות והסטודנט יוכל להתמקד גם בתארים שני ושלישי במחקר אינטרדיסציפלינרי.
6. במסגרת המחלקה ניתן ללמוד לתואר ראשון ראשי, משני, או מסלול מורחב (רגיל או עם תרגום), ולתעודת הוראה. כמו-כן ניתן ללמוד דו-ראשי מובנה ורגיל
7. קיים מסלול מיוחד של לימודים משולבים בין ספרות משווה וספרות עם-ישראל כראשי עם אפשרות לתעודת הוראה.