תנאי רישום:
ראיון קבלה
בחינת ידע בסיסי במחשב
תיאור התעודה:
תעודת גמר של מעצב מטבחים של מכללת בניין ודיור
משך הלימודים:
28 מפגשים
זמני לימוד:
לימודי ערב
תחומי לימוד:
במכללת בניין ודיור מאמינים שמטבח, הוא חלל של חוויה, מקום של שיחות מרתקות, מפגש של אחר הצהריים עם הילדים, ובעיקר הגרעין שסביבו מתנהל הבית. כיום, המטבח הפך להיות מרכז הבית בכל מובן והיבט, והתכנון שלו נובע, מהבנה נכונה ואמיתית של הלקוח ושל החלל.
מסלול זה מקנה לסטודנטים את היכולת לתכנן את המטבח המודרני משלב התכנון הרעיוני, ועד לשלב הסופי של הוצאת תוכניות לביצוע. בוגרי המסלול יוכלו להשתלב בסיום הקורס בכל חברות המטבחים המובילות.
נושאי הלימוד:
• מבוא לעיצוב פנים – למידת עקרונות תכנון ואסתטיקה ויישומם בתרגיל
• יסודות התכנון – תכנון ע"פ פרוגראמה וצרכי לקוח, תוך התחשבות בתקציב ואורח חיים.
• יסודות השרטוט הידני.
• תולדות עיצוב המטבח – סגנונות ואספקטים תרבותיים.
• המטבח המודרני – פונקציות , צרכים, תקציבים, שילוב המטבח בתוך המערך של הבית וביחס לסלון ולפינת האוכל.
• תוכניות חשמל ואינסטלציה- סימנים מוסכמים, פריסת תוכניות, לוגיקה תכנונית וכו'.
• השפעות תאורה וצבע במטבח – תאורה וצבע נכונים, השפעות כל החלל והאדם וכו'.
• סוגי ריצופים, חיפויים משטחים וכלים סניטאריים במטבח- יתרונות וחסרונות.
• איים במטבח – צירי תנועה, הנדסת אנוש, תכנון האי כחלל עבודה עיקרי וכו'.
• חומרי גמר במטבח – הכרת חומרי הגמר, יתרונות וחסרונות, התאמת חומריות לסגנון מטבח וכו'.
• טכנולוגיה במטבח – פתרונות אחסון, פרזול ופטנטים חדשים, ואבזור וסטיילינג אבזור למטבח.
• מכשור חשמלי – סוגים, גדלים, היכן לרכוש ומהן המשמעויות בפרקטיקה היומיומית.
• תוכנת raumplan - התוכנה המובילה בחברות המטבחים כיום- לימוד תוכניות דו מימד , תלת מימד והדמיות.
• תמחור – חישוב עלויות ותמחור נכון ללקוח, עלויות נגר לעומת חברה, כתב כמויות ומפרט טכני.
• פאנג שוואי במטבח -הכרות עם תורת הפאנג שוואי, ויישומה בתכנון המטבח.
• סיורים בנושאי מטבחים, נגרים וחומרי גמר.
• הרצאות אורח מהחברות המובילות בתחום המטבחים.
• מיתוג עצמי ושיווק לקראת יציאה לעבודה.
הערות:
הקורס כולל חומרים.