המחלקה לאומנות במכללת אמונה שואפת למצוינות, יזמה ומעורבות בזירת האמנות העכשווית בארץ, במרקם החברתי על מעגליו ובתחומי התרבות בכללותם. המחלקה לאמנות הינה מקום אשר נוצר בו שיח חי ומרתק בין אמנות ליהדות, ומקום המעודד מתן ביטוי ויזואלי חוויתי למכלול תחומי הדעת והרוח המהווים את עולמה של נערה /אישה דתית בעידן הפוסט מודרניסטי. מטרתנו היא ליצור אמנות יהודית מקורית כחלק מהתרבות הישראלית.
מתוך רצון לאפשר אפיקי השתכללות והתמחות, המכללה פועלת בהתמדה להתחדש ולהתעדכן בתוכני הלימודים, באופן שיאפשר לבוגרותיה לעסוק באמנותן ולהתפרנס מהוראתה או מעיסוק בתחומי ההתמחות הנלמדים במסגרתה. בחוג לאומנות קיימים שני מסלולי התמחות- צילום וקרמיקה, אשר שולבו באופן שוטף בלימודי האמנות, שהם ליבת המחלקה.
נושאי לימוד והתמחויות
מקצועות הלימוד במסלול לאמנות הם:
-
ציור ורישום – יכולת טכנית לצד פיתוח שפה אישית.
-
פיסול וקרמיקה - מפיסול פיגורטיבי ועד פיסול חופשי במדיות שונות.
-
צילום דיגיטלי ואמנות מחשב – תולדות הצילום, צילום תיעודי וצילום טיפולי.
-
וידאו ארט – גישה בין תחומית המשלבת מיצב, מיצג וסאונד.
-
הדפס – פיתוח יכולת טכנית בזיקה למסורות קלאסיות וחדשניות.
מטרות הלימודים
- פיתוח כישורי היצירה בכל תחומי האמנות הפלסטית
- העצמת השאיפה למצוינות ולמעורבות חברתית
- עידוד החתירה לפיתוח שפה אמנותית ייחודית הצומחת מחוויה
אישית וקולקטיבית של אישה דתית יהודית
- פיתוח כישורי ההוראה של הסטודנטית כמורה אמנית
- הכשרת הסטודנטית לשילוב בין אורח חיים יהודי-ערכי לבין התמודדות עם התרבות הלא יהודית, המשמשת כבסיס לתולדות האומנות המערבית.
פרויקט הגמר
בתום שנת הלימודים הרביעית משתתפת הסטודנטית בתערוכה קבוצתית מקצועית. על הסטודנטית לעמוד בתנאי יצירה מקצועיים המלמדים על יכולתה להשתלב בתערוכת הגמר.
סיורים מקצועיים
במהלך שנות הלימוד מתקיימים סיורים במוזיאונים, בגלריות ובסדנאות של אמנים. כמו כן מתקיימות הרצאות ומפגשים עם אמנים אורחים מתחומים שונים הן במסגרת שיעורים והן במסגרת הגשות סוף סמסטר ו/או סוף שנה.
המחלקה מקיימת פעילות אמנותית גם מחוץ כותלי המכללה במסגרת השיעורים השונים, וכן במסגרת יציאות מאורגנות של מספר ימים המוקדשים לפעילות אמנותית בטבע.
*אפשרות להרחבת הסמכה וקבלת תואר נוסף בחוג לגיל הרך. הרחבת ההסמכה דורשת שנת לימודים נוספת.
הבוגרות שלנו :
לאורך השנים בוגרות המחלקה לאמנות הציגו בתערוכות במוזיאונים (בת"א, ברמת גן ,בהרצליה), בבית האמנים בירושלים ובגלריות ידועות. כמו כן בגרות החוג נמנות על השורה הראשונה של אמניות ומשולבות בהוראה כמורות לאומנות בבתי הספר, חוגים ומתנסים. חלק מבוגרות החוג לאומנות ממשיכות בסיום התואר ללימודי תרפיה באומנות.