בשנים האחרונות, הפכה הנדסת חשמל ואלקטרוניקה למקצוע בעל השפעה רבה . העובדה שחשמל הוא צורת מקור האנרגיה הנפוץ ביותר, ושרכיביו האלקטרוניים מרכיבים את לב המחשבים ואמצעי התקשורת, ממחישה זאת. כך הנדסת חשמל ואלקטרוניקה כוללת תחומי פעילות והתמחויות רבים ומגוונים.. תכנית הלימודים לקבלת התואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה היא מקיפה ורחבה בשל הדינאמיות הגדולה ורוחב הכיסוי של המקצוע.
מטרת התוכנית הינה להכשיר מהנדסים בעלי ידע נרחב, המאפשר להם להשתלב בענפים המגוונים של התעשייה הישראלית; תעשיות התקשוב (מחשבים ותקשורת), תעשיות האנרגיה החלופית, תעשיות הציוד הרפואי, והתעשיות הביטחוניות.
מבנה התכנית:
א. קורסי יסוד - בעיקר פיזיקה ומתמטיקה, לפיתוח תשתית ידע יציבה. חלק זה הינו חשוב ומהווה בסיס לכל הכשרה הנדסית, בהתאמה לדרישות הספציפיות של כל מקצוע.
ב. קורסי הנדסה בסיסיים - מקנים ידע בסיסי רחב בתחומי הנדסת החשמל, ומכינים את הסטודנט לפעילות בכל ענף מקצועי בהנדסת חשמל אליו הוא עשוי להגיע.
ג. קורסי התמחות - מגמת הלימודים במסלול הנוכחי הינה "התקנים ומחשוב"; הסטודנט מקבל הכשרה מיוחדת לתכן רכיבי V.L.S.I שהם הטכנולוגיה המקובלת היום למימוש מעגלים אלקטרוניים, עבור מכשירים אלקטרוניים (כגון טלפונים ניידים, מחשבים וכו').
חלק סופי זה בהכשרת המהנדס במסלול, כולל גם ארבעה קורסי מעבדה בהם הסטודנט רוכש מיומנות בשיטות מדידה, הפעלת מכשירים ושימוש ברכיבים נפוצים. שלב זה כולל גם פרויקט מסכם, בו הסטודנט יישם את הידע שצבר במהלך הלימודים לפתרון בעיה הנדסית משמעותית.