המחלקה לניהול תיירות ומלונאות מעניקה הכשרה המכינה את דור העתיד של המתכננים, המנהלים ומקבלי ההחלטות בתעשיית התיירות בישראל. תוכנית הלימודים נבנתה על בסיס תוכניות לימוד מקבילות ברחבי העולם ובהתאמה לדרישות בינלאומיות של תעשיית התיירות והמלונאות.
תכנית זו משלבת תכנים לימודיים מתחומי התיירות, המלונאות ומנהל העסקים. הקורסים מקנים ידע וכלים בתחומי השיווק, הניהול התכנון והיזמות של מגוון תחומים מבוקשים ואטרקטיביים (מלונאות, מסעדנות,אתרי תיירות, תעופה, אטרקציות, כנסים ואירועים ועוד).
הסטודנט רשאי לבחור בין שתי ההתמחויות הראשיות, תיירות ומלונאות, וכן בין התמחויות נוספות ומגוונות: תיירות אקולוגית, תעופה ונסיעות, קולינריה ומסעדנות, ועוד.
תוכנית הלימודים כוללת:
-
קורסי חובה בתחום התיירות והניהול.
-
קורסי בחירה אשר מתמקדים בניהול מלונאות ותכנון וניהול תיירות.
-
התמחות מעשית מודרכת בתיירות או מלונאות (בהיקף של 504 שעות אפקטיביות המעניקות לסטודנט 6 נ"ז).
התכנית מורכבת מהרצאות פרונטאליות של חומר תיאורטי, סדנאות לתרגול סימולטיבי של החומר, עריכת פרויקטים, שיעורי תרגול בקורסי יסוד מתודיים, סיורים מקצועיים והשתתפות בימי עיון.
כיווני התפתחות וקידום מקצועי:
מיקומה של המכללה מהווה יתרון, שכן היא נמצאת באזור תיירותי ומאפשרת לסטודנטים להתחיל לעבוד בתיירות כבר בתקופת הלימודים. קשרייה של המחלקה עם אתרי התיירות באזור, מסייעים לסטודנטים למצוא מקומות עבודה במהלך התואר. ההתנסות המעשית המודרכת, מקנה כבר במהלך התואר ניסיון ובכך מאפשרת השתלבות בתפקידי ביניים בניהול עם סיום הלימודים.
הבוגרים מועסקים במגוון של תפקידים בתעשיית התיירות והמלונאות.
בתיירות- במשרדי תפעול תיירות ושיווק תיירות, עובדים ומנהלים באתרים ובאטרקציות תיירותיות, חברות נסיעות ותעופה, מנהלים ועובדים בסקטור הציבורי (עמותות תיירות ושלטון אזורי).
במלונאות- מנהלי מלונות, מנהלים ובעלים של מסעדות, מנהלי מחלקות ואגפים במלונות וברשתות מלונאיות ועוד.
כמו כן, עומדת גם האפשרות להמשיך את הלימודים לתארים מתקדמים (תואר שני ודוקטורט) בתיירות ומלונאות.