הנדסת איכות ואמינות עוסקת ביישום גישות ועקרונות הנדסיים בתכנון מערכות ומתקנים ובליווי ושיפור תהליכים המיועדים לייצר שירותים או מוצרים. מטרתה להקנות לקהילה וללקוח אמון בשירותים ומוצרים. הנדסת האיכות מעורבת כבר בשלב תכנון המוצר ומשלבת ידע מתחומי האלקטרוניקה, החומרים, הציוד מכני, התוכנה ומתחום יחסי אנוש. זהו נושא רב מערכתי המצריך ראייה רחבה ואינטגרטיבית וקשר הדוק עם צוותי הפיתוח וההנהלה של כל חברה. מהנדס האיכות משמש כזרוע המבצעת של ההנהלה הבכירה.
בשל התחרות הרבה בשוק המודרני קיים צורך בכח עבודה מקצועי שכן, תחום זה מהווה נדבך חשוב ביותר בהתמודדות חברות ההיי-טק, התעשייה המתוחכמת וחברות הטארט-אפ.
מבנה תכנית הלימודים:
-
קורסי יסוד - בעיקרם לימודי מתמטיקה ופיסיקה, אשר נותנים תשתית ידע יציבה וקבועה בזמן. חלק זה מהווה נכס חשוב כבסיס לכל הכשרה הנדסית, עם התאמות לפי הדרישות הספציפיות של כל מקצוע.
-
קורסי הנדסה בסיסיים- קנים ידע בסיסי רחב בדיסציפלינות השונות של הנדסת איכות, ומכינים את הסטודנט לפעילות בכל ענפי המקצוע בהנדסת איכות ואמינות, אליו הוא שואף להגיע.
-
קורסי התמחות- מקנים הבנה אשר מעמיקה במערכות איכות ובמערכות משולבות- ביניהם: גישות מתקדמות להערכת אמינות כבר בשלב התכנון של מיזם, בניית מערך ניטור המבקר יציבות של כל תהליך בייצור, יכולת ניתוח של מידע וחיזוי חריגות, פיתוח מערכי התחזוקה והשדרוג, סימולציה לצורך ביצוע החלטות על חלופות בשלבי התכנון, הביצוע והתחזוקה, סביבה, היבטי בטיחות, בטחון וקהילה.
-
פרויקט מעשי מסכם - הסטודנט מיישם את הידע שצבר בלימודיו בכל הקשור לפתרון בעיה הנדסית משמעותית.
כיווני התפתחות וקידום מקצועי:
תוכנית הלימודים במחלקה מעניקה למהנדסים אפשרות להשתלב במהלך הקרירה המקצועית שלהם במגוון רב של תחומים יישומיים: ממערכות תקשורת למערכות תחבורה, ממערכות אלקטרו-אופטיות למערכות אלקטרו-מכאניות, ממכשור רפואי למערכות לחימה ומתחומים מדעיים לעולם של תרבות הפנאי.
מהנדס התוכנה הינו בעלי ידע רב-תחומי ובעל יכולת התאמה והשתלבות בצוותים ומערכות מורכבות. כתוצאה מכך רבים מהבוגרים מגיעים לעיסוק רחב יותר כמהנדסי מערכות (systems engineers). רבים מהם מוצאים עצמם תוך זמן קצר בעמדות ניהול- אם כראשי צוותים או ראשי מחלקות ואם כמנהלים בכירים יותר.
בוגרי התוכנית הינם מועמדים ראויים לכל משרה בתעשייה הישראלית בתחומי הנדסת התוכנה- החל מסטארט-אפ (start-ups) קטנים ועד לענפי התעשייה הרבים והמגוונים בישראל.