אבות המזון: פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים.
בניית תפריטים על סוגיהם השונים.
טוקסינים (רעלים) ושיטות ניקוי.
דיאטות למצבים בריאותיים שונים: שיקום פלורת המעיים, דיאטת הרזיה, מזון למצבים מיוחדים: הריון, הנקה, ינקות, התבגרות וזיקנה.
רפואה אורטומולקולרית: התאמת תפריטים והסופלימנטים למצבים שונים, כגון: מחלות כלי דם ולב, מחלות מערכת העיכול, מחלות נשימה, אלרגיות, מיגרנות, הפרעות גניקולוגיות, סוכרת, מחלות עור, היפראקטיביות ועוד...
אבחונים: בדיקות מעבדה, שיטות אלטרנטיביות ותשאול.
להלן רשימת המקצועות אותם יש ללמוד על מנת לקבל תעודת בוגר המגמה לתזונה:
• מדעים (רפואה מערבית – שנתיים)
• תזונה – 3 שנים
• צמחי מרפא – שנה
• ארומתרפיה – קורס סימסטריאלי
• פרחי באך – קורס סימסטריאלי
• פרמקולוגיה – קורס סימסטריאלי
• שנת העשרה לבחירה מתחומי האבחון, מנואלי, גוף נפש...