בעולם בו קיים גידול תמידי בתעשייה ובאוכלוסיה , צריכת המים גדלה עם הזמן, ויחד עם זאת הצורך במקצועות תחום המים. ישראל היא מדינה המובילה בעולם מחזור מים מזוהמים לטבע ולחקלאות לאחר שעברו תהליכי טיהור, ובהובלה של ייצור טכנולוגיות מים ויישומם בארץ ובעולם.
במשך שנים התפתחה בישראל תרבות של תעשיית המים העוסקת בייצור של שלל מוצרים הכוללים הולכה, בקרה, השקיה, טיפול בשפכים, ניטור, מחזור מים, השבחת מים, התפלת מים, טיוב בארות ועוד. תעשיית המים אוגדת בתוכה מגוון נרחב של מקצועות : הנדסה (מכונות, הידראוליקה, אלקטרוניקה, תוכנה ועוד), כימיה, מיקרוביולוגיה, רפואה ועוד, ועל כן היא מאתגרת ומורכבת.
תואר הנדסאי טכנולוגיות מים מעניק לך הכשרה מקצועית בתעשיית המים, ומציע לך את האופציה להצטרף לעשייה ולהיות חלק מסקטור תעשייתי מוביל. מסלול הלימודים מותאם לאנשים עובדים. עם סיום הלימודים ניתן יהיה להתחיל לימודי המשך לתואר ראשון בהנדסה (מכללת כנרת).
מה לומדים?
תוכנית הלימודים מותאמת לצרכים הנוכחיים והעתידיים של תעשיית המים בישראל, ומספקת לך את הגשר לעולם המים. הלימודים מיועדים גם לבעלי תפקידים העוסקים בתחום המים אשר מעוניינים להמשיך להתמקצע בתחום, כמו כן גם למועמדים אשר ברצונם להיכנס לענף מרתק זה. עם סיום הלימודים, הבוגרים יוכלו להשתלב בשוק העבודה במגזר התעשייתי, העירוני, החקלאי והעסקי.
אופק תעסוקתי?
בסיום התואר הבוגרים יוכלו לעסוק במגוון תחומים בבטכנולוגיה ובשוק המים . בין כל זאת ניתן יהיה לעבוד באגף המים של מועצות אזוריות, מפעלי טיהור, במשרדי תכנון טכנולוגיות מים, במחלקות השונות בחברת מקורות, השקיה וסינון, וכן בענף המים והשפכים במפעלי תעשיה. ההנדסאי נדרש לעסוק בהפעלת מתקני טיהור מערכות מים ומערכות ביקורת על גורמים סביבתיים למיניהם, בתכנון השקיה ומשאבות, בבדיקות מים ושפכים, בתכנון מערכות עירוניות, מאגרים ובריכות.תחום תעשיית המים קיבל מודעות מאוד גדולה בשנים האחרונות, אנו צופים שהוא רק יתפתח ויצמח - ואיתו גם נושאים חדשים שיהיה ניתן ללמוד במסגרת התואר.
מבנה תוכנית הלימודים-
א. קורסי יסוד- בעיקר מתמטיקה, פיסיקה, וכימיה. חלק זה הוא נכס חשוב המהווה בסיס לכל הכשרה הנדסית. דגש יינתן באוריינטציית מקצועות אלו לתחום הנלמד.
ב. מקצועות ליבה - המקנים ידע בסיסי בתעשיית המים, ומכינים את הסטודנט לפעילות בכל ענף מקצועי הקשור בתעשיית המים ( טיפולי מים, הידראוליקה, מיקרוביולוגיה ואיכות מים).
ג. קורסי התמחות- הכוללים נושאים העומדים והעשויים לעמוד במרכז עיסוקו של ההנדסאי בתעשיות המים כגון : הנדסת השקיה וניקוז, מערכות הולכת מים ושפכים, תהליכים ממברנליים לשיפור מי קולחין והתפלה, טיפול במים ושפכים, מכשור ובקרה של מערכות מים ושפכים.
המכללה בוחנת את האפשרות להכשיר את הסטודנטים לתואר הנדסאי טכנולוגיות מים לדוגמי מים ומפעילי מז"חים (מד זרם חוזר) מוסמכים ע"י משרד הבריאות, בכדי לספק לבוגריה אפשרויות תעסוקה נוספות.
*מותנה בקבלת אישור מהט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע).