התכנית מתמקדת בטבעה וקווי אפיונה הייחודיים של הסביבה הבינלאומית ויכולת התמודדות עם צרכיה ואילוציה באמצעות המדע והאומנות של ניהול משא ומתן וקבלת החלטות.
היקף הלימודים
התוכנית מורכבת ממסלול מעשי יחיד הכולל 36 שש'ס וכתיבת פרויקט גמר. התוכנית מיועדת להעניק תובנות וכלי חשיבה לקהל היעד העוסק בפועל בקבלת החלטות בסקטור הציבורי.
בסמסטר א' של הלימודים, יינתנו שלושה קורסי יסוד בהיקף של 12 שש"ס. קורסי היסוד יהיו מבואות ללימוד המרכיבים העיקריים בתוכנית: משא ומתן וקבלת החלטות, אסטרטגיה ודיפלומטיה. בסמסטר ב' יתקיימו שלושה קורסים יישומיים בהיקף של 12 שש"ס.
הקורסים היישומיים יישאו בעיקרם אופי התנסותי, תוך שימוש בכלים ובמושגים שנלמדו בקורסי היסוד באמצעות הדמיות וסדנאות ובזיקה מרכזית לסביבה הדיפלומטית והאסטרטגית של ישראל. מטרתם של קורסים אלה תהיה להדגים, על בסיס התנסותי וחוויתי, את מידת הרלבנטיות של התיאוריות שנלמדו במסגרת קורסי היסוד, כאשר המשתתפים בהדמיות יתנסו במצבי החלטה ובתסריטי החלטה הדמיתיים, שיאפשרו להם לזהות את הכשלים והסכנות המבניים הטמונים בצורך להתמודד עם משברים אסטרטגיים עתירי סיכון ובעלי פוטנציאל הסלמתי.
התנסות זו תקנה בסיס לתהליכי למידה ותיקון, שיאפשרו יישום גם במסגרות המעשיות של תפקודם בארגונים מקבלי החלטות.
בסמסטר קיץ יתקיימו שלושה קורסים במתכונת של סמינרים בהיקף של 12 שש"ס.
שקלול ציון הגמר
פרויקט גמר (עבודה סמינריונית מורחבת) - 30%. העבודה תכלול כ- 40 עמודים והציון המינימאלי הנדרש עליה הינו 80. ממוצע ציונים משוקלל בכל השיעורים.