אוניברסיטת חיפה

אוניברסיטת חיפה - מידע כללי

קידום המצוינות האקדמית לכל סטודנט באמצעות יחס פרטני ואישי

השאירו פרטים ויועץ יחזור אליכם
שם מלא:
טלפון נייד:
דוא"ל:
עיר:
ת.ז:
תואר שני ביחב"ל, התמחות בניהול משא ומתן וקבלת החלטות
תנאי רישום:
התואר מיועד לאוכלוסיה מגוונת של בוגרי תכניות לימוד במדעי החברה, בעלי ניסיון ניהולי הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי.

משך הלימודים:
3 סמסטרים

זמני לימוד:
שישי, יומיים בשבוע

תחומי לימוד:

התכנית מתמקדת בטבעה וקווי אפיונה הייחודיים של הסביבה הבינלאומית ויכולת התמודדות עם צרכיה ואילוציה באמצעות המדע והאומנות של ניהול משא ומתן וקבלת החלטות.

היקף הלימודים

התוכנית מורכבת ממסלול מעשי יחיד הכולל 36 שש'ס וכתיבת פרויקט גמר. התוכנית מיועדת להעניק תובנות וכלי חשיבה לקהל היעד העוסק בפועל בקבלת החלטות בסקטור הציבורי.

בסמסטר א' של הלימודים, יינתנו שלושה קורסי יסוד בהיקף של 12 שש"ס. קורסי היסוד יהיו מבואות ללימוד המרכיבים העיקריים בתוכנית: משא ומתן וקבלת החלטות, אסטרטגיה ודיפלומטיה. בסמסטר ב' יתקיימו שלושה קורסים יישומיים בהיקף של 12 שש"ס.

הקורסים היישומיים יישאו בעיקרם אופי התנסותי, תוך שימוש בכלים ובמושגים שנלמדו בקורסי היסוד באמצעות הדמיות וסדנאות ובזיקה מרכזית לסביבה הדיפלומטית והאסטרטגית של ישראל. מטרתם של קורסים אלה תהיה להדגים, על בסיס התנסותי וחוויתי, את מידת הרלבנטיות של התיאוריות שנלמדו במסגרת קורסי היסוד, כאשר המשתתפים בהדמיות יתנסו במצבי החלטה ובתסריטי החלטה הדמיתיים, שיאפשרו להם לזהות את הכשלים והסכנות המבניים הטמונים בצורך להתמודד עם משברים אסטרטגיים עתירי סיכון ובעלי פוטנציאל הסלמתי.

התנסות זו תקנה בסיס לתהליכי למידה ותיקון, שיאפשרו יישום גם במסגרות המעשיות של תפקודם בארגונים מקבלי החלטות.

בסמסטר קיץ יתקיימו שלושה קורסים במתכונת של סמינרים בהיקף של 12 שש"ס.

שקלול ציון הגמר

פרויקט גמר (עבודה סמינריונית מורחבת) -  30%. העבודה תכלול כ- 40 עמודים והציון המינימאלי הנדרש עליה  הינו 80. ממוצע ציונים משוקלל בכל השיעורים.

הערות:
*בנוסף לסמסטר הקיץ המקדים שנועד לשיעורי ההשלמה, תכלול התכנית 3 סמסטרים רצופים שיימשכו שנה מלאה, והיא תורכב מיום וחצי של לימודים מרוכזים בשבוע (יום ו' בבוקר ויום
ב').

*תלמיד יוכל לעבור מתכנית זו למסלול עם כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה) באישור הוועדה החוגית ללימודי תואר שני ולא יאוחר מתום שנה א' (כדי לאפשר עמידה בתקינות אקדמית). המעבר יחייב מילוי כל הדרישות במסלול החדש, להוציא דרישות מקבילות בשני המסלולים, עבורן ניתן יהיה לקבל פטור.




*התכנים בעמוד זה מתעדכנים אחת לכמה חודשים
סגור