מטרת החוג היא להקנות ידע אקדמי מעמיק בנושא מזרח אסיה ולהכשיר כוח אדם מיומן ואיכותי לתעסוקה במגזר הציבורי והפרטי בנושא מזרח אסיה בתחומי הכלכלה והעסקים,בטחון, יחסי חוץ,תקשורת, תיירות, הוראה ומחקר. תחומי הלימוד כוללים היסטוריה ותרבות, חברה וכלכלה, פוליטיקה ויחסים בינלאומיים,תקשורת ופסיכולוגיה, פילוסופיה ואמנות בדגש על התקופה המודרנית.
בשנה הראשונה יקבלו הסטודנטים שורה של מבואות שיעסקו במסרח אסיה כולה.
בסמסטר א' של שנה א' יבחרו הסטודנטים באחת משלוש מגמות:
מגמת סין: מתמקדת בתרבות העתיקה והמרכזית ביותר במזרח אסיה ובמיוחד בהתפתחויות החלות בה בעת המודרנית.
מגמת יפן: מתמקדת באחת התרבויות המרתקות והמקוריות ביותר ובהישגיה בתקופה המודרנית, בה הפכה ממדינה פיאודלית וסגורה למעצמה עולמית. השיעורים במגמה יבחנו את עלייתה של יפן, ויתמקדו בחברה ובכלכלה היפנית בהווה.
מגמת הודו: מתמקדת בתרבות העתיקה והמודרנית של תת היבשת ההודית. ההתמקדות במגמה הינה בתחומים: היסטוריים, חברתיים, מדיניים, פוליטיים ופילוסופיים.
במסלול הדו-חוגי ניתן לשלב את הלימודים עם לימודים בחוג אחר.
במסלול החד-חוגי הסטודנטים יחלו את לימודיהם רק בשנה השניה ויכללו 80 נ"ז בחוג ו-40 נ"ז בשני מקבצים האחד מובנה (ניתן לבחירה ממספר מקבצים המוצעים ע"י החוג), השני פתוח שיורכב משיעורים על פי בחירת הסטודנט.
במסלול זה יכול התלמיד להתמקד בנושאי מזרח אסיה ולשפר את שליטתו בשפה. תוכניתו העיונית של המסלול זהה לזו של המסלול הדו-חוגי, תוך תוספת של לימודי שפה וקורסי בחירה לפני המגמה.