הקורסים השונים יתמקדו בשסעים אתניים, לאומיים, לשוניים ודתיים ודגש מיוחד יושם על לימוד של שסעים בחברות שסועות שונות ומנגנוני ניהול של סכסוכים קשים שמתגלעים בהן. התכנית תעסוק בהיבטים שונים של לימודי שלום כמו חינוך לשלום, הכשרת לבבות לנטישת דרך האלימות, ומגע ושילוב בין-קבוצתיים. מנגנוני ניהול סכסוכים יכללו דרכים דמוקרטיות להפחתה או ליישוב סכסוכים ולהגעה להסכמי שלום כמו משא ומתן, תיווך, התערבות בינלאומית והקמת הסדרים פדרטיביים. כמו כן, תוקדש תשומת לב מיוחדת לשסעים בחברה הישראלית, לסכסוך הישראלי-פלסטיני ולמיעוטים במזרח התיכון.
התכנית היא בינתחומית המבוססת על ידע מדיסציפלינות שונות, ובעיקר סוציולוגיה, מדע מדינה, יחסים בינלאומיים, פסיכולוגיה, חינוך, תקשורת, משפטים, היסטוריה ופילוסופיה. ההוראה תהיה באנגלית בהתחשב באופי הבינלאומי של הסגל והסטודנטים והלימודים יימשכו שנתיים. בנוסף לשיעורים יתקיימו פעילויות באנגלית כמו סיורים לימודיים, סדנאות, סימולציות, פרקטיקום מעשי (התנסות מעשית בארגון או במוסד) ועוד.
התכנית מורכבת מקורסי חובה, קורסי בחירה, לימודי שפה ופרקטיקום:
מסלול א' (עם כתיבת עבודת גמר מחקרית - תזה) בהיקף של 32 שש"ס, במסגרת שיעורי חובה ובחירה. משך הלימודים בתכנית הוא שנתיים, שבמהלכן ובשנה השלישית יעבוד התלמיד על השלמת עבודת הגמר המחקרית (התזה).
מסלול ב' בהיקף של 40 שש"ס, במסגרת שיעורי חובה ובחירה. משך הלימודים הוא שנתיים.