ההתמחות במימון מיועדת להכשרת אנשי מקצוע מעולים בתחום המימון וניהול הכספים.
הלימודים במסגרת ההתמחות יכשירו את הסטודנטים לתפקידי ניהול כספים וחשבות בסקטורים השונים במשק. בפרט, ההתמחות מיועדת לסטודנטים המעוניינים להשתלב בסקטור הבנקאות, ביטוח, מסחר בניירות הערך, יעוץ השקעות, ושירותים פיננסים אחרים
סטודנטים בהתמחות נחשפים לעיקרי התיאוריות של החלטות השקעה וניהול פיננסי ומתנסים בישום החומר התיאורטי במגוון רחב של יישומים. עקרונות המקצוע, כמו ארביטרז', פיזור סיכונים, כיסוי סיכונים ועוד, נרכשים ומתורגלים במגוון רחב של יישומים. דגש מיוחד יושם על הכרת שוק ההון הישראלי על מרכיביו השונים, שימוש במכשירים פיננסים מתקדמים להשקעות וגידור סיכונים, והבנת הקשר בין מערכות מידע פיננסי לבין מערכות המידע הניהוליות הכוללות של הפירמה.
במהלך הלימודים עושים התלמידים שימוש נרחב במאגרי מידע מקומיים ובינלאומיים בנושאי המימון. מאגרי דוחות כספיים של כל החברות הציבוריות הפועלות בבורסה ומאגרי מידע נוספים של הבורסה לניירות ערך נמצאים, לדוגמא, בספריית בית הספר לשימוש הסטודנטים וחברי הסגל.
ההתמחות במימון מוצעת הן כהתמחות ראשית והן כהתמחות משנית. כהתמחות ראשית היא כוללת 10 קורסים בתחום וכהתמחות משנית 5 קורסים. רשימת קורסי החובה במימון כוללת מקצועות יישומיים כמו ניהול השקעות, ניתוח ניירות ערך, מערכת
קרנות הנאמנות בישראל, ניתוח דו"חות כספיים ועוד. רשימת קורסי הבחירה כוללת קורסים ספציפיים בביטוח, נדל"ן, ניתוח טכני של ניירות ערך ועוד. גיליון הציונים הסופי של מי שבוחר במימון כהתמחות ראשית יציין את שם ההתמחות: "בוגר תואר ראשון כמנהל עסקים – התמחות מימון". סטודנטים שבוחרים בהתמחות כהתמחות משנית יוכלו לשלב את לימודי המימון עם לימודי שיווק או מערכות מידע. ההתמחות (כמו תארים אחרים במנהל עסקים) מקנה לבוגרים פטור משלוש בחינות היסוד של הרשות לניירות ערך לתארים יועץ/ מנהל השקעות. התוכנית גם מכשירה את הסטודנטים לבחינות המקצועיות הנוספות של הרשות לתארים אלה.
מאגרי מידע בנושאי מימון
מאגרי דוחות כספיים של כל החברות הציבוריות הפועלות בבורסה ומאגרי מידע נוספים של הבורסה לניירות ערך, נמצאים בספריית בית הספר לשימוש הסטודנטים וחברי הסגל.