נטען לא אחת כי "בסוף יום העבודה, הנכסים החשובים של הארגון הולכים הביתה". בכלכלה של ימינו, המשאב האנושי הוא גורם הייצור החשוב ביותר. זה נכון עוד יותר במדינה קטנה כמו ישראל המשוללת אוצרות טבע, שטח, או אוכלוסייה גדולה. ברמת הפירמה ניהול משאבי אנוש הוא צורך והזדמנות. צורך לנהל נכון משאב יקר, חשוב, הדורש מיומנות מיוחדת בניהולו, והזדמנות ליצור ערך לפירמה ולבעלי העניין שלה על ידי ניהול נכון של המשאב האנושי.
הניהול כשפה
ככל מחלקה אחרת בארגונים מודרניים, גם מחלקת משאבי אנוש נמדדת במונחים כלכליים ובתרומתה להעלאת ערך הארגון. כחלק מתפקידיו, משמש מנהל מחלקת משאבי אנוש כחבר בהנהלה הבכירה של הארגון וכשותף מלא בקביעת האסטרטגיה הארגונית
לשם כך, מעבר למומחיותו בניהול המימד האנושי, עליו להבין את השפה העסקית ולהתמצא בתחומים השונים של הפעילות הארגונית, כגון: מימון, שיווק, תפעול וכד'.
הדגש על לימודי הניהול הכלליים נובע מתפישת עולם הרואה בניהול שפה שיש ללמוד אותה, ובמנהלת או המנהל חלק מצוות הניהול המתמחה בנושאים ספציפיים.
באופן מסורתי, מנהלי משאבי אנוש ויועצים ארגוניים באו מתחומי מדעי ההתנהגות השונים והכשרתם לא כללה את המימדים המערכתיים-עסקיים של הארגון, דבר שהקשה על שילובם בהנהלות הבכירות של הארגונים.
תכנית ה- M.B.A בהתמחות בייעוץ וניהול משאבי אנוש מיועדת לסגור את פער הידע בין המימד העסקי-ארגוני לבין המימד האנושי ולהכשיר מנהלות ומנהלים להשתלבות במערכת הניהול הכללי, מתוך בסיס מקצועי חזק בניהול משאבי אנוש וייעוץ ארגוני.
תוכנית הלימודים מציעה מגוון רחב של כלים ניהוליים חדשניים בתחום ניהול המשאב האנושי והייעוץ הארגוני. משתתפיה נהנים משיתופי פעולה נרחבים עם ארגונים מתחומים שונים. דגש מיוחד ניתן לפרקטיקום בתחומי משאבי אנוש וייעוץ, בשיתוף מלא עם מכון אופק לניהול (או חברת ייעוץ מובילה בישראל).
אופק תעסוקתי
תכנית ה-M.B.A בניהול משאבי אנוש וייעוץ ארגוני נותנת ביטוי גם להסתכלות קדימה במונחי העתיד המקצועי של בוגרי התוכנית. תואר ה-M.B.A בהתמחות ניהול משאבי אנוש וייעוץ ארגוני מאפשר להשתלב בארגון כמנהלת או מנהל בתחום חשוב זה, אבל גם לצמוח לתפקידים ניהוליים בתחומים השונים בארגון, כאשר הלימוד והניסיון בניהול משאבי אנוש חוברים אל הידע הכללי בניהול והיכולת לפעול יחד עם מנהלות ומנהלים הבאים מתחומים אחרים.
התכנית מיועדת בעיקר לבעלי השכלה אקדמית במקצועות מדעי החברה (כלכלה, מדע המדינה, יחסים בינלאומיים, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, פסיכולוגיה, תקשורת), מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית, ניהול, קרימינולוגיה, חינוך ומינהל עסקים.