פיתוח בר קיימא הוא למעשה תהליך הפיתוח שמאזן היבטים כלכליים, חברתיים ואקולוגיים, וזאת מבלי לפגוע ביכולת לספק את צרכינו כבני אדם.
תכנית הלימודים היא הראשונה מסוגה בארץ ומבוססת על התכניות המובילות בארה"ב, בתוספת היבטים מקומיים, הייחודיים לישראל. מטרת התכנית היא להכשיר את מקבלי ההחלטות העתידיים בממשל ובכלכלה להתמודד באופן ראוי עם ההזדמנויות והאתגרים של המאה ה- 21.
התכנית תקנה לבוגריה יתרון במגוון תחומי עיסוק, הן במגזר הציבורי והן במגזר העסקי ותכלול: הבנת שיקולים רחבים של איכות סביבה, צמיחה ופיתוח לעיצוב מדיניות סביבתית, תוך הבנת הזירה הבינלאומית ושיקולי ביטחון לאומי כחלק ממדיניות סביבתית, עידוד חדשנות, פיתוח ויזמות בתחומי סביבה ליצירת פתרונות חלופיים להבטחת קיימות.
התואר הינו במתכונת דו-חוגית בשילוב לימודי ממשל או כלכלה. הלימודים כוללים, בין היתר, את הנושאים הבאים: מבוא לכלכלה, מבוא לסטטיסטיקה, שיטות מחקר, טכנולוגיות מידע, מבוא לקיימות, מבוא לאקולוגיה, יסודות משק האנרגיה, יסודות משק המים ,קיימות עירונית, יחסי אדם-סביבה, שיתוף הציבור בתהליכי קבלת החלטות, שיקולים חברתיים בתהליך התכנון המרחבי, מדיניות סביבתית, מדיניות ותכנון סביבתי בישראל, כלכלת סביבה, כלכלת אנרגיה, כלכלת משאבי טבע, ניתוח עלות-תועלת , גלובליזציה ורגולציה של איכות סביבה, דיני איכות סביבה, השלכות פיננסיות של היבטים סביבתיים חברתיים, יזמות סביבתית, קיימות בשלטון המקומי, נפט ואנרגיה: גיאו-פוליטיקה, כלכלה, אסטרטגיה וביטחון, אסלאם וסביבה, בנייה ירוקה, תקשורת וסביבה, מדיניות סביבתית במזרח התיכון, ביומימיקרי בסביבת הארגון ועוד.
פרויקט יישומי:
במהלך השנה השלישית, יידרש כל סטודנט להכין פרויקט יישומי של יזמות סביבתית, במסגרתו יתמודדו עם סוגיות מעשיות בתחום הסביבה בנושאים שונים, בהתאם לתחום העניין של הסטודנט.
הסטודנט יציג רעיונות לפרויקטים, ובסיוע צוות מנחים יבחר פרויקט, תוך עדיפות לפרויקטים יזמיים עם פוטנציאל להמשך פעילות לאחר סיום התכנית. הפרויקט יתנהל בקבוצות קטנות.