אופי התכנית הוא יישומיות והסטודנטים מתנסים בייעוץ לחברות וארגונים במהלך לימודיהם. התכנית נועדה לענות על הצורך בהכשרת אנשי מקצוע וחוקרים באיכות גבוהה בתחום זה ומשלבת תוכן עיוני, מחקרי ומקצועי. התכנית מקיימת את הקריטריונים של הפרדיגמה של ה-Scientific Practitioner – איש המקצוע בתחום ייעוץ ופיתוח ארגוני שיוכל להבין באופן מדעי ולחקור תהליכים ברמת היחיד, הקבוצה והארגון המשפיעים על תפקוד הארגון והחשובים לקביעת סוגי ההתערבות והפיתוח הנדרשים בארגון נתון. בנוסף, התכנית מעניקה תשתית עיונית ומחקרית להבנת ההיבט הפסיכולוגי של חקר ארגונים וחושפת גישות עדכניות המרחיבות ומעשירות את התחום של התנהגות ארגונית. וכן ידע בהיבטי המאקרו של ניהול ארגוניים והיבטים כלכליים ומשפטיים של פעילות ארגונית.
הלימודים כוללים קורסים עיונים, סדנאות והתנסות מקצועית מודרכת בתחומים של אבחון ארגוני, יעוץ מנהלים, פיתוח ארגונים, התערבויות בארגון, אימון אישי, הנחיית קבוצות, פיתוח צוות, ופיתוח מנהיגות. מטרת התכנית היא להעניק הכשרה מקצועית יסודית בתחום של אבחון, יעוץ ופיתוח ארגוני.
בין הנושאים הנלמדים: שיטות מחקר, פסיכולוגיה ומנהל עסקים; קורסי ליבה בהיבטים מבניים של ארגונים, התנהגות ארגונית, אבחון ארגוני, פסיכולוגיה חיובית, יעוץ ופיתוח ארגונים, והתערבויות בארגון; סמינר מחקרי, עבודה בארגונים במסגרת פרקטיקום בשדה ועוד.
*בתכנית כוללת שני מסלולים: מסלול א' (מחקרי עם תיזה) ומסלול ב' (ללא תיזה).