יום פתוח
יום פתוח מקוון ללימודי תואר ראשון ותואר שני בהנדסה
להתייעץ עם סגל ההוראה אונליין, להכיר את המחלקות השונות
ולהירשם ללימודים בהליך קצר ולווי אישי.
יום חמישי 19.3 בשעה 15:00
|
היחידה להכוון תעסוקתי וארגון בוגרים
בעקבות גידולה ומיצובה של המכללה כאחד המוסדות האקדמיים המובילים בתחומה, פועלת בה מחלקה אשר מרכזת שלושה תחומים: קשרי אקדמיה תעשיה, השמה וארגון בוגרים. מטרותיה העיקריות של המחלקה הן פיתוח קשרים בין המכללה לגופים מרכזיים בתעשייה, בניית מערך השמה והכוון תעסוקתי שיסייע לבוגרים להשתלב בשוק העבודה, והקמת ארגון בוגרים לשמירת הקשר בין המכללה לבין בוגריה ובין הבוגרים למכללה. מחלקה זו תורמת באופן משמעותי להשתלבותם של הסטודנטים במשק, משפרת את הקשר עם בוגרי המכללה, ומציבה את המכללה כחלק בלתי נפרד מתעשיית ההיי טק המקומית.
|
לפ טופ לכל סטודנט
סטודנטים מצטיינים במכללה האקדמית להנדסה בירושלים , יקבלו שלל הטבות אקדמיות וכלכליות, במסגרת תוכנית חדשה למצטיינים שיוזמת המכללה .
מלגת לימודים מלאה לשנה הראשונה, השתתפות בקורסים מתקדמים, ליווי של חבר סגל בכיר, ומחשב נייד צמוד. אלו הן רק חלק מההטבות שתעניק המכללה האקדמית להנדסה בירושלים לסטודנטים מצטיינים, אשר ציון הפסיכומטרי שלהם עם תחילת לימודיהם יעמוד על 700 ומעלה.
תוכנית זו, באה לעבות את מערך קידום הסטודנטים המצטיינים במכללה, להציב להם אתגרים אקדמיים חדשים, ולהעניק להם מסגרת כלכלית תומכת שתסייע להם במהלך לימודיהם. מענק המלגה יותנה בהתאם למידת ההצלחה בלימודים של כל סטודנט, אשר יידרש להוכיח את הצטיינותו האקדמית. על מנת להישאר בתוכנית, יצטרך כל סטודנט להשיג ממוצע של לפחות 90 נקודות בכל שנת לימודים.
במסגרת ההטבות האקדמיות בתוכנית המצטיינים החדשה, יקבלו הסטודנטים אפשרות להשתתפות בקורסים מאתגרים אשר יהיו פתוחים אך ורק לחברי התוכנית, וליווי צמוד של חבר סגל בכיר, אשר יסייע לסטודנטים בבניית תוכנית לימודים אישית, המותאמת לצורכיהם. בנוסף, יוכלו הסטודנטים לשמש כעוזרי הוראה ומתרגלים במכללה, ולהשתתף בקורסים מתקדמים.
"אנחנו רוצים לחזק את המצטיינים ולהרחיב את העידוד האקדמי והכלכלי הניתן להם", מסבירים בהנהלת המכללה האקדמית להנדסה, "במרכז התכנית אנו נציב עבור אותם סטודנטים מצטיינים אתגרים אקדמיים, כדוגמת קורסים או פרויקטים ייחודים, נתעל את רמת ההוראה והסגל האיכותיים במכללה לא רק לטובת הבינוניים אלא גם לטובת המצטיינים, כאשר המטרה היא חיזוק המצטיינים אשר בסופו של דבר יחזק גם את החלשים".
|
מערערים מהבית
סטודנטים במכללה האקדמית להנדסה יוכלו לערער על ציוני הבחינות באמצעות אתר האינטרנט של המכללה בלי להגיע לשעות הקבלה של המרצים.
תקופת המבחנים במוסדות להשכלה גבוהה נמצאת בימים אלה בעיצומה.
שירות חדש שניתן במכללה האקדמית להנדסה, פרי יוזמה משותפת של אגודת הסטודנטים וועדת ההוראה, ישפר באופן ניכר את תהליך הערעורים על הבחינות, ויאפשר לסטודנטים לתקשר עם המרצים באמצעות אתר האינטרנט של המכללה. תמורת תשלום חד פעמי של 12 שקלים עבור כל בחינה, יוכלו הסטודנטים להוריד באתר האינטרנט של המכללה את שאלון הבחינה ואת הבחינה עצמה עם הערות המרצים. באמצעות המערכת החדשה, יוכלו הסטודנטים לפרט את הנימוקים האקדמיים לערעורם ולקבל תוך ימים ספורים את תשובת המרצה שתישלח לכתובת הדואר האלקטרוני.
יש לציין כי באפשרות הסטודנטים להגיש ערעור פעם אחת בלבד.
עד כה, כל סטודנט שרצה לערער על מבחן, היה צריך להמתין יחד עם סטודנטים רבים לשעת הקבלה של כל מרצה בתום מועדי הבחינה. דבר זה גרר לא פעם תלונות מצד סטודנטים על הסחבת והטרחה הכרוכים בתהליך הערעור על הבחינות. "הרצון הוא לשפר את מערך ניהול הבחינות במכללה בצורה משמעותית", מציינת מתי רחמים, ראש המנהל האקדמי במכללה, "כל זאת במסגרת היותה של המכללה מוסד מוביל מבחינה טכנולוגית. תוכנית הערעורים הממוחשבים תהווה יתרון עצום עבור הסטודנטים והמרצים, שתחסוך זמן וסחבת מיותרים".
|