המסלול מיועד לבעל ידע טכני בסיסי בתחום מחשבים ומעוניינים לרכוש ידע מקצועי מעשי בניהול רשתות תקשורת.
הקורס שם דגש מעמיק על הפן המעשי של הלימוד, ומלווה בפרויקטים מעשיים שבמהלכם יתנסו הלומדים בישום הידע שרכשו בסביבת אמת. במהלך הקורס על התלמידים להפגין את הידע שרכשו ולבצע משימות יום יומיות של מנהל תשתיות בסביבה הארגונית.
החלק המרכזי בקורס יקיף את השרת המתקדם מבית מיקרוסופט Windows Server 2012 - מערכת ההפעלה העדכנית והמאובטחת ביותר עבור שרתים של מיקרוסופט. Windows Server הנה מערכת הפעלה רבת שימושים לרשת, אשר משרתת ארגונים בגדלים שונים. משפחת שרתי מיקרוסופט החדשה מאפשרת אבטחה טובה יותר. ליישום תשתית זו משמעות רבה לארגון, תוך יכולת חסכון ב- TCO (עלות הבעלות הכוללת של תוכנה). בצד הלקוח נלמד לעומק את רזי Windows 8 - מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט למערכות לקוח, ונדון בהקשרים בין מערכת זו לבין אפשרויות הניהול והחיבור השונות לרשת.
נושא הענן Cloud - בחלק זה נלמד לתכנן ולהקים תשתית ענן פרטי בארגונים, כיצד לנהל תשתית זו וכיצד ניתן לאבטח את השימוש בפלטפורמת הענן הפרטי .נלמד על פתרונות הענן השונים וכיצד אילו ישתלבו בתשתיות הארגון. פתרונות הענן הפרטי כוללים את תחום הווירטואליזציה והניהול של תשתיות הענן השולטות בשוק: VMware ,Microsoft Hyper-v & SCVMM. החלק האחרון של פרק זה ידבר על שרותי מחשוב ציבוריים, פתרונות SaaS המאפשרים לארגונים לקבל שרותי תשתית מחשוב מהאינטרנט, התשתית בה נתמקד הינה מוצר הדגל של מיקרוסופט, פלטפורמת הענן Microsoft Office365. שילוב תשתיות הענן במסלול יבטיחו לבוגרי המסלול יתרון גדול בשוק העבודה וניסיון עם תשתיות הענן המתקדמות ביותר ואשר מצעידות את עולם המחשוב קדימה.
מודול מהותי נוסף במסלול זה הוא מערכת הפעלה לינוקס. מערכת ההפעלה החופשית המבוססת על מתודולוגיית הקוד הפתוח והקוד החופשי. בעזרתם של מתנדבים ושל חברות גדולות היא זוכה לאמון ולשימוש בכל סביבות ה IT וצוברת תאוצה רבה. במהלך המודול נלמד כיצד לעבוד בסביבת Linux, לתפעל מערכתLinux וכיצד לנהל אותה.
במודל Cyber Security נסקור ונדגים טכניקות תקיפה כנגד תשתיות, שרתים ותחנות קצה; כיצד מתבצע איסוף נתונים המשמש מודיעין מקדים לתקיפה, כיצד תוקפים שרתי אינטרנט וכיצד נשתלט מרחוק על תחנת קצה מבלי להזדקק לשיתוף הפעולה שלה. בחלק השני של המודול נסקור טכניקות הגנה על תשתית, רשתות ארגוניות, שרתים ותחנות קצה; כיצד מגדירים ומפעילים חומות-אש (firewalls), כיצד מגדירים ומפעילים VPN's (תקשורת מוצפנת) וכיצד נזהה תקיפות עוד בטרם יגיעו ליעדן (IPS). המודול יספק "טעימה" מעולם התוכן של תקיפות מערכות מידע והגנה עליהן, ויספק לתלמיד מבט מבפנים על העיסוק באבטחת מידע והכלים שבנמצא, כמו גם על עולם ה-hacking וטיבן של מבדקי חדירות ופגיעות.