הקורס נסגר עד להודעה חדשה (לא יתקיים בתוכנית הלימודים של בציר 2011)
משתתפי הקורס ייקחו חלק פעיל במערכת ניסוי גדולה שבה יותססו ענבים מכרם יחיד ב 20 מיכלי תסיסה שונים. במסגרת הניסיונות ייבחנו השפעת טמפרטורה, סוגי שמרים, זמני השריה על הקליפות, השריה קרה, Bleeding וריכוזי SO2 וחומצה.
מטרת הקורס:
• הבנת השפעת תנאי התסיסה על סגנון היין ואימוץ גישה ייננית אישית.
• פיתוח יכולת ניתוח היין בזמן התסיסה ושיפור מיומנויות הטעימה של יין תוסס.
• לימוד הפרקטיקה של הכנת תירוש לתסיסה והתססתו בסגנונות תסיסה שונים.