שורק - בית ספר ליין

שורק - בית ספר ליין - מידע כללי

בעמק יפה בין הרים ושדות לומדים לעשות יין

צור קשר עם מוסד הלימודים
08-9450844
או
השאירו פרטים ויועץ יחזור אליכם
שם מלא:
טלפון נייד:
דוא"ל:
עיר:
ת.ז:
אשכול כרם
משך הלימודים:
10 מפגשים

תחומי לימוד:

"אשכול הכרם" נולד כדי להעמיק את הידע וההבנה בגידול כרם יין.
הקורס נותן למשתתפיו כלים בהקמת כרם ובטיפולו וניתוח פוטנציאל איכות הענבים בכרם. כל זאת מתוך הראייה של גידול ענבים לייצור יין איכותי.

קצת על הקורס

  • הקורס כולל הרצאות, מפגשים מעשיים בכרם וסיור כרמים. 
  • במסגרת הקורס יקבל כל משתתף חלקת כרם אישית בה יטפל ואותה ילווה לאורך עונה שלמה. הטיפול בחלקה יכלול את כל שלבי הגידול: הזמירה (גיזום), הטיפולים הירוקים בלבלוב, קביעת עומס היבול הרצוי וליווי תהליך ההבשלה בענבים.
  • כשתחל עונת הבציר יוכלו משתתפים המעוניינים בכך, להשתלב באחד מהקורסים של יקב שורק, לבצור את הענבים אותם גידלו לייצר מהם יין ובכך להשלים מחזור שלם של גידול ענבים.

המרצים:
פרופ' בן עמי ברבדו  - פרופסור לגפן ויין הפקולטה לחקלאות האוניברסיטה העברית, נציג ישראל בוועדת המומחים של ארגון היין והגפן הבין לאומי OIV.
פרופ' עמוס הדס - גמלאי מכון וולקני, כחוקר בכיר במדעי הקרקע והסביבה במינהל המחקר החקלאי של משרד החקלאות.
ערן הרכבי- מדריך כרם יין, מחלקת הדרכה של משרד החקלאות.
ניר שחם-  יינן יקב שורק, בוגר הפקולטה לחקלאות האוניברסיטה העברית.

תכנית הקורס:

הרצאה 1  גורמי האיכות בכרם עם ניר שחם / 23.2.10
סקירת גורמים המשפיעים על איכות כרם היין כגון: קרקע, אקלים, עומס יבול; דיון בנושא עקרונות בבחירת כרם לצורך רכישת ענבים.

הרצאה 2  הקמת הכרם ועיצובו עם ערן הרכבי / 2.3.10 
לקראת נטיעה והקמת כרם חדש; שיטות עיצוב כרם יין.

הרצאה 3  תהליכים בכרם ובענבים והשפעתם על הרכב ואיכות היין עם פרופ' בן עמי ברבדו/ 13.4.10
תהליכים פיסיולוגיים וביוכימיים החלים בגפן ובענבים במהלך הבשלתם; טיפולים בכרם להגברת איכות הפרי; תהליכים בענב והשפעת תנאי הסביבה על יצירת סוכרים, חומצות אורגניות, חומרי צבע, נוגדי חמצון, טאנינים וחומרי ארומה.

הרצאה 4  משק מים ועקרונות דישון בכרם יין עם ערן הרכבי / 27.4.10
עקרונות השקיה ודישון של כרם יין כאמצעי לשליטה בעומסי היבול ואיכות הענבים.

ההרצאות תתקיימנה בימי שלישי ב- 18:30, ותמשכנה כשלוש שעות.

חלקת כרם אישית
כל משתתף יעבד ויטפח חלקת כרם אישית, אותה ילווה לכל אורך העונה. המשתתפים יוכלו לייצר יין מענבי החלקה במסגרת הקורס לעשיית יין של יקב שורק.


*התכנים בעמוד זה מתעדכנים אחת לכמה חודשים
סגור