שורק - בית ספר ליין

שורק - בית ספר ליין - מידע כללי

בעמק יפה בין הרים ושדות לומדים לעשות יין

צור קשר עם מוסד הלימודים
08-9450844
או
השאירו פרטים ויועץ יחזור אליכם
שם מלא:
טלפון נייד:
דוא"ל:
עיר:
ת.ז:
סדנת יינן
משך הלימודים:
5 מפגשים

תחומי לימוד:

הקורס נסגר עד להודעה חדשה (לא יתקיים בתוכנית הלימודים של בציר 2011)

יקב שורק פותח צוהר לעולם הקסום של הכנת יין, ומזמין אתכם להצטרף אל סדנת יינן. במסע מופלא של טעם וריח, צעד אחר צעד, נכנסים משתתפי הקורס אל העולם העשיר של עשיית היין; החל מהרצאה וסיור בנושא כרם יין וגידול הענבים, דרך הרצאה בנושא תהליך הכנת היין, מפגשי טעימה ייחודיים ועד חתימת הקורס בבציר ענבים. עם הנץ החמה יצאו משתתפי הקורס לכרם הסמוך ליקב, יבצרו ענבים וייצפו בתהליך הכנת התירוש.

הקורס מיועד לחובבי היין, ומתאים הן למתחילים והן למנוסים שבהם.

מרצה:
ניר שחם - יינן יקב שורק, בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות,  מעביר את הקורסים ביקב מזה 12 שנים.

תוכנית "סדנת יינן":

מפגש 1 - כרם ענבי יין
הרצאה: "גורמי איכות בכרם היין ובענבים".
סיור לימודי בכרם בעת הטיפול הירוק בשיא עונת הלבלוב, לימוד עקרונות  עיצוב גפן היין.
ניתן להשתלב בעבודת הכרם לפי העונה.

מפגש 2 - עשיית יין
הרצאה: " הטכנולוגיה ככלי בידי היינן ליצירת סגנונות יין שונים-  תהליך הכנת יין- תיאור התהליך ממעיכת הענבים ועד בקבוק היין, הצגת הטכנולוגיה ככלי בידי היינן ליצירת סגנונות יין שונים"

מפגש 3 - אומנות הטעימה המקצועית
סדנת טעימות- הקניית כלים וידע בניתוח יין, מתודולוגיה של טעימת יין. ההרצאה תלווה בטעימת יינות שונים ותלווה בכיבוד.

מפגש 4 - אומנות ה- Blending (יצירת יינות מערבוב זני ענבים שונים)
סדנת טעימות –המשתתפים יתנסו ביצירת ערבובים באחוזים שונים של קברנה סוביניון, מרלו ופטיט וורדו. טעימה השוואתית בין ה"בלנדים". לימוד עקרונות יצירת Blend.

מפגש סיום – יום בציר
השתתפות פעילה ביום בציר של יקב שורק- המפגש יחל עם זריחה בבציר ענבים והעברתם ליקב הסמוך לכרם. צפייה בתהליך מעיכת הענבים.


*התכנים בעמוד זה מתעדכנים אחת לכמה חודשים
סגור