מסלול זה משותף לפקולטה להנדס אזרחית וסביבתית ולפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. תכנית הלימודים מיועדת להכשיר כוח אדם מקצועי ומיומן בתחום אבטחת איכות ואמינות של תהליכים בהם מעורבים חומרים ומוצרים ביולוגיים העומדים בסטנדרטים בינלאומיים למוצרים איכותיים, הבנה ושליטה בתהליכי ייצור בטכנולוגיות חדישות תוך שמירה ובקרת איכות המוצר באמצעי חישה ומדידה מתוחכמים (היי-טק).
קורסים והתמחויות:
1. התמחות במערכות מזון וביוטכנולוגיה: התמחות זו מקנה כלים בנושאים: עקרונות טכנולוגית המזון, כימיה ומיקרוביולוגיה של מזון, תהליכי שימור בטכנולוגיות המזון, תברואה ושיטות לאנליזה ובדיקות של איכות מזון.
2. התמחות במערכות מכניות: התמחות זו מכשירה את המהנדס לעסוק בנושאים הקשורים למערכי היצור, הציוד, התהליך ומדידות איכות באמצעות טכנולוגיות חישה מתקדמות. הסטודנט רוכש כלים בנושאים כמו מכניקה יישומית, דינמיקה, תהליכי קירור וייבוש, טיפול בתוצרת חקלאית, הנדסת אריזה, מתקני הובלה, תהליכי יצור, אריזה של מזון ותרופות, בקרת תהליך, מעבר חום, מדידות ללא הרס, חישה מרחוק וכדומה.
3. התמחות במערכות חישה ובקרה: בהתמחות זו יוכשר המהנדס לעסוק במערכות חישה של חומרים טבעיים, ניטורם בעת הייצור ובבדיקת איכותם באמצעים לא הרסניים. מקצועות כגון: מבוא לבקרה, חישה במערכות טבעיות, חישת מיקרוגלים וכן העמקה במקצועות מעבדה לבקרה, אוטומציה תעשייתית ומבוא להנדסת חשמל, מהווים את מקצועות ההתמחות.
אפשרויות תעסוקה
בוגרי המסלול מיועדים להשתלב במערכות הנדסת איכות במפעלים לטיפול ועיבוד תוצרת חקלאית, מזון, תרופות, ביו-כימיקלים, תמרוקים וקוסמטיקה, מפעלי START-UP בנושאי ביולוגיה, רפואה, ביוטכנולוגיה ותעשיות דומות.
מלגות: הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית מעניקה מספר מלגות לימודים לכיסוי הוצאות שכר הלימוד וחלק מהוצאות הדיור והכלכלה. המעוניינים יפנו לקבלת טפסים למזכירות הפקולטה.
חיי חברה בקמפוס
מסלול זה מאופיין במחזורים קטנים המגובשים חברתית התורמים לאווירת לימודים נעימה ומהנה בקרב הסטודנטים במסלול. כמו כן חיי החברה של הסטודנטים הלומדים בטכניון תוססים, מהנים ורוויים בפעילויות רבות ומגוונות המעשירות את הזמן הפנוי ותורמות להווי ולהרגשת הלכידות בקרב הסטודנטים בטכניון ובמעונות בפרט.