עובדי המעבדות הם אנשים בעלי אחריות רבה. המשמעות של כל החלטה המתקבלת על ידם כבדת משקל כמעט כמו זו של הרופא. בדיקות מעבדה יכולות להיות ההבדל בין נזק חמור או אפילו מוות, לבין המשך חיים בריאים ואף הצלת חייו של המטופל. הלימודים בתחום, אם כן, מכשירים את הסטודנטים גם להתמודדות עם אחריות גדולה כזו.
לימודי מעבדה רפואית נחשבים כרב תחומיים, בשל העיסוק בכמות גדולה ורחבה של נושאים. במהלך שלוש שנות הלימוד יעסקו הסטודנטים בנושאים כמו פיזיקה, אנטומיה, ביולוגיה וכימיה, וכן במדעים הקשורים לתחום עצמו: טוקסיקולוגיה, וירולוגיה, פרמקולוגיה, הנדסה גנטית, ביולוגיה מולקולארית ואנדוקרינולוגיה (חקר ההורמונים).
במסלול של לימודי מעבדה רפואית תנאי קבלה לא גבוהים במיוחד, אלא ממוצעים ואפילו נמוכים יחסית לעולם המדעים. מועמד ללימודי מעבדנות רפואית יצטרך להציג ציון פסיכומטרי של 550 ומעלה, בצירוף תעודת בגרות מלאה וסבירה, כדי להתקבל למסלול.
אילו מוסדות מציעים לימודי מעבדה רפואית לתואר ראשון? מכללת הדסה ירושלים, ואוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע הן היחידות היום בארץ שמציעות את המסלול, בסיומו יוענק לבוגרים רישיון עובד מעבדה רפואית של משרד הבריאות. בנוסף, ברחבי הארץ ישנם קורסים ולימודי הנדסאים בתחום, המאפשרים גם הם לעסוק בתחום.
בשל אופי המסלול, ברור כי לבוגרי התואר הראשון יש אפשרות אחת ויחידה מבחינת הקריירה: עובדי מעבדה. אבל, זה כלל לא אומר שעבודתם תהיה חד גונית. בוגרי התואר יוכלו להשתלב במעבדות רפואיות, מעבדות למיקרוביולוגיה, הנדסה גנטית, אימונולוגיה וכדומה הפועלות בבתי חולים, חברות מעולם התרופות, אוניברסיטאות מחקריות ועוד.
שואף להיות עובד מעבדה או לבורנט? לימודי מעבדה רפואית מעניינים אותך? אתר iLimudim יסייע לך להחליט האם זהו ייעודך