לימודי פילוסופיה לתואר שני נמשכים בדרך כלל כשנתיים, אך בפילוסופיה כמו בפילוסופיה, העניין קצת יותר מורכב מכפי שהוא נראה. בתחילת לימודיך יהיה עליך להחליט אם אתה מעוניין ללמוד במסלול עיוני או מחקרי.
אם תבחר במסלול המחקרי, תצטרך לבחור כבר עם תחילת הלימודים נושא למחקר, תזכה לגמישות גדולה יותר בעניין משך הלימודים ותוכל לאחר סיום התואר להמשיך ללימודים מתקדמים יותר. המסלול העיוני לא כולל פרויקט מחקרי, אך נוקשה יותר בעניין משך השלמת התואר ודורש השתתפות במספר גדול יותר של קורסים.
בין הנושאים אליהם תתוודע במהלך תואר שני בפילוסופיה נמצאות סוגיות מעניינות בפילוסופיה של הדת, פילוסופיה יוונית, פילוסופיה מזרחית ועוד. במוסדות לימוד מסוימים תמצא גם מסלולים מיוחדים כמו למשל תואר שני בפילוסופיה של המדע והרציונליות, מסלול מרתק העוסק בשאלות פתוחות מתחום המדע ובהצדקה הרציונלית של התחום.
ענף הפילוסופיה נחשב לענף נשגב ועל-תחומי שנוגע ממש לכל היבט של חיינו. בשל כך, גם מי שאינו בוגר תואר ראשון בפילוסופיה יכול למצוא את עצמו מבקש להתקבל לתואר שני בתחום. האוניברסיטאות מאפשרות זאת, כמובן תוך עמידה בדרישות הסף ותחת הצורך לעבור קורסי השלמה.
בתור מי שחושב על תואר שני בפילוסופיה, יש לך וודאי המון שאלות. בניגוד אולי למה שיקרה במהלך הלימודים שלך, כאן התשובות מאוד ברורות וכולן נמצאות במקום אחד – אתר iLimudim. אתה מוזמן לגלוש ולמצוא את מסלול הלימודים שיתאים לך.