במסגרת תואר שני בלשון עברית תעבור קורסים בדקדוק, עריכה לשונית, חקר השיח העברי ואפילו לשונות שמיות. לקראת הלימודים תצטרך להחליט אם ברצונך ללמוד במסלול עם תזה או בלעדיה, כאשר המסלול ללא התזה מצריך השלמת מספר רב יותר של נקודות זכות.
תואר שני בלשון תוכל ללמוד במסלולים נבחרים באחת האוניברסיטאות המובילות בארץ – אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע.
רוב האוניברסיטאות יציעו מגמת התמחות בעריכה לשונית, מגמה בה תלמד את ההבדל בין טקסטים מז'אנרים שונים ואת דרכי העריכה המתאימות לכל אחד מהם, ותיגע בנושאים הקשורים לתחום הבלשנות והתרגום.
בחלק מהאוניברסיטאות תמצא מגמות ייחודיות אחרות כמו מגמת בלשנות שעוסקת בחקר השפה ובהבנת ההתפתחות שלה והתופעות המשפיעות עליה, או מגמה המתמחה בשפות שמיות עתיקות והולכת אחורה בזמן אל המקורות מהן נוצרה השפה העברית.
אפשרויות התעסוקה שיעמדו בפניך בתור בוגר התואר השני בלשון הן רבות ומלאות עניין. עולם ההוראה תמיד זקוק לבעלי ידע בשפה העברית, אם כדי לעסוק בהוראה עצמה או לשם בניית תכניות לימודים, עריכת חומרי לימוד ועזרי הוראה ועוד.
בנוסף, תוכל להשתלב בהוצאות הספרים השונות בתפקידי עריכה לשונית, כמו גם במערכות עיתונים או באינטרנט. תחום המחקר של השפה גם הוא כמובן פתוח בפניך, ויחד איתו האפשרות להמשיך לתארים מתקדמים עוד יותר.
את כל שאר הפרטים שתרצה לדעת על תואר שני בלשון תמצא בהינף אצבע באתר iLimudim.
קרא עוד על לימודי לשון
מתענין בתואר שני במדעי הרוח? לחץ כאן