לימודים לתואר שני בעבודה סוציאלית נמשכים בדרך כלל כשנתיים, כאשר במסלולים הכוללים הגשת תזה ישנה אפשרות באישור מיוחד להאריך את הלימודים בשנה נוספת, לצרכי סיום התזה. ברוב מוסדות הלימוד דרישות הקבלה הן ממוצע של 85 ומעלה בתואר הראשון, אך כאן ישנו גם הבדל בין המגמות השונות.
ההבדל נמצא בדרישות הקבלה ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, אליהם תוכל להתקבל רק אחרי שצברת ניסיון מעשי של שנתיים לפחות. לימודים במסלול זה קורצים במיוחד גם לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, כיוון שקל יותר להתקבל אליהם מאשר ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, והם מאפשרים לבוגרים לעסוק בטיפול במשפחות וביחידים.
כבוגר של תואר שני בעבודה סוציאלית תוכל להתקדם לתפקידים ניהוליים בכירים בארגונים ממשלתיים, עירוניים, עסקיים או פרטיים. עם סיום הלימודים ייפתחו בפניך גם משרות בכירות בבתי חולים כלליים ופסיכיאטריים, במוסדות הביטוח הלאומי, לשכות הרווחה ואפילו במסגרת הצבא. בנוסף, כמובן, תוכל ליישם את הכלים למדת במסגרת טיפולית פרטית.
בין מוסדות הלימוד תוכל למצוא את האוניברסיטה העברית בירושלים, מכללת תל חי, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע ועוד. לכל אחד מהם יש תכנית לימודים מעט שונה, גישה מעט שונה וכמובן צוות מרצים שונה.
כדי שתוכל לבחור איפה ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית, היכנס לאתר iLimudim. שם תמצא פירוט מורחב על כל אחד מהמסלולים, ואז הבחירה תהיה קלה הרבה יותר.
קרא עוד על לימודים בתחום העבודה הסוציאלית: לימודי עבודה סוציאלית
מסלולים נוספים: לימודי תואר שני במדעי החברה