עריכה לשונית אינה מתייחסת כלל לתוכן הדברים, אלא רק לדרך בה הם מועברים. לכן, גם אדם שלוקה בהקלדה או בכתיבה בסיסית יכול להיות עיתונאי – אך בהחלט לא יכול להיות זה שיעסוק בעריכת הטקסט. לעריכה הלשונית פנים רבות ולכן, כדי לעסוק במקצוע יש לעבור הכשרה איכותית ומלאה בפרטים.
לימודי עריכה לשונית מוצעים היום בישראל במתכונת של תואר או כקורס. לימודי התואר נמשכים שלוש שנים ואילו קורס עריכה לשונית נמשך לרוב שנתיים. ישנם מסלולים המשלבים בתוכם גם לימודי ספרנות או מידענות ומשלימים עבור הסטודנט את הידע לו הוא זקוק כדי להתמחות בכל נושא הקשור לטקסט, כתיבה ועריכה נכונה.
מאחר והלימודים שואפים להכשיר עורכים לשוניים מהרמה הגבוהה ביותר, הקורסים בתחום כוללים את הנושאים הבאים: כתיבה וסגנונות כתיבה, ניתוח טקסטים, תרגום, ניסוח, דקדוק, עברית תקנית, חוקי לשון, עריכת טקסטים, עיבוי וקיצור של טקסט קיים, התאמת הטקסט לקהל היעד ועוד.
לרוב, עורכים לשוניים משתלבים באחד מכלי התקשורת הגדולים בארץ, שזקוקים כל העת לעריכת טקסטים. כך, בוגר לימודי עריכה לשונית יכול לשמש כעורך או יועץ לשוני בערוצי טלוויזיה שונים, במערכות עיתונים ומגזינים, בהוצאות לאור, בתי דפוס, אתרי אינטרנט ועוד.
קורס עריכה לשונית המעניק תעודת מקצוע עם סיומו נלמד היום במוסדות הבאים: הקמפוס האקדמי אחווה, מרכז אסיף, מכללת אפרתה, בית הספר לחברה וממשל, המכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין, מכללת אורנים, מכון הנרייטה סאלד, מכללת בית ברל ואוניברסיטת תל אביב.
אם גם אתה רוצה להתמחות בעריכת טקסטים ושיפורם, חפש באתר iLimudim את כל הפרטים הדרושים על לימודי עריכה לשונית