נשים לומדות הנדסה

נשים לומדות הנדסה

יותר נשים מבקשות ללמוד הנדסה בשנים האחרונות


שנת הלימודים תש"ע נפתחה וכבר ניתן ללמוד על מגמות ושינויים בקרב הסטודנטים לשנה א' לתואר ראשון.

אחד הנתונים הבולטים הוא הגידול המרשים במספר הנשים המבקשות להתקבל ללימודי הנדסה. המכללה האקדמית להנדסה ירושלים הציבה לעצמה כיעד מרכזי - בהגדלת אחוז הנשים בלימודי הנדסה וטכנולוגיה ומאמציה נושאים פרי. מנתוני המכללה עולה כי קיימת עלייה במספר הנשים אשר תחלנה את לימודי שנה א' במכללה, בשנת הלימודים תש"ע למעלה מ-30% מן הסטודנטים הינן נשים.

גב' שני שמיר, מנהלת מרכז ייעוץ ורישום במכללה האקדמית להנדסה ירושלים אשר מלווה את הרישום למכללה בשבע השנים האחרונות מציינת כי ניתן לראות בעיקר בשלוש השנים האחרונות, עלייה בביקוש ללימודי הנדסה בכלל ובקרב נשים בפרט.

"אנו רואים עלייה מגמתית, מדי שנה, במספר הנשים המבקשות להתקבל ללימודי תואר ראשון B.Sc. להנדסה במכללה. בעיקר במחלקות האקדמיות: הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת תרופות, הנדסת תוכנה והנדסת חומרים מתקדמים. במחלקה להנדסת אלקטרוניקה לעומת זאת ניתן עדיין לראות ביקוש נמוך מצד הנשים. עד לפני כשלוש שנים, רק כ- 10%-15% מן הסטודנטים בשנה א' היו נשים, כיום כבר ניתן לראות ביקושים אחרים לגמרי, כאשר למעלה מ- 30% מן הסטודנטים בשנה א' הן נשים והאחוזים עוד צפויים לעלות, סטודנטים נוהגים להמליץ לחבריהם על תחום הלימודים שלהם ומושכים אותם אחריהם ובמקרה זה – סטודנטיות ובוגרות אשר רואות כי טוב – תמשוכנה אחריהן סטודנטיות נוספות".

טווח הגילאים העיקרי של הנשים הפונות ללימודי תואר ראשון בהנדסה עומד על 20-23 כך שהסטודנטיות פונות לתעשיית ההיי טק כמהנדסות כבר בגיל 24-25, שזהו גיל צעיר מאוד עבור מהנדסת שסיימה לימודים של 4 שנים, ולפתח קריירה משמעותית עוד בטרם או לצד הקמת משפחה.

נשים כיום מבינות שתחום ההנדסה וההיי טק מתאים להן מאד וכי ביכולתן להרחיב את מגוון התפקידים בחברות היי-טק מעבר לשיווק, משאבי אנוש, הדרכה, מכירות וכד'. אנו רואים עלייה מתמדת בשילובן של נשים כמהנדסות בחברות היי טק מובילות. נשים רבות עובדות כיום בתפקידי מפתח החל מפיתוח וניהול קווי ייצור, ועד לתפקידי ניהול בכירים.

אחת הסיבות הנוספות לעלייה בביקוש מצד הנשים הוא המטרה החשובה שהמכללה רואה בשילוב מהנדסות בתעשיית ההיי טק. המכללה האקדמית להנדסה ירושלים העניקה בשנים האחרונות מלגה מיוחדת, "מלגת עידוד נשים ללימודי הנדסה", המוענקת לכל סטודנטית שבחרה ללמוד במכללה באחת מן המחלקות להנדסה. המלגה אינה מותנית ומוענקת לכל סטודנטית רק בשל היותה אישה, זאת על מנת לעודד בחורות צעירות לבחור דווקא בתחום ההנדסה.

המלגה היא בסכום משתנה, בהתאם למספר הנשים הלומדות באותה מחלקה, זאת אומרת שככל שמספר הנשים גבוה יותר באותה מחלקה, כך קטן גובה המלגה. כך, במחלקה להנדסת אלקטרוניקה, גובה המלגה יהיה גבוה משמעותית מגובה המלגה לסטודנטיות במחלקה להנדסת תעשייה וניהול או במחלקה להנדסת תרופות בה כ- 45% מכלל הסטודנטים במחלקה הן נשים.

הסגל האקדמי הבכיר במכללה מורכב גם הוא מנשים המהוות דוגמא ליכולת ההצלחה במקצועות ההנדסה.  ד"ר אביטל שטין - סגנית הנשיא ומנכ"ל המכללה, פרופ' תמר רז - יו"ר ועדת הוראה וראש תחום כימיה, פרופ' רחל בן אליהו-זהרי - ראש המחלקה להנדסת תוכנה, פרופ' מרים בריסקין - אחראית תחום המתמטיקה וישנן נשים נוספות המאיישות למעשה כ– 50% ממשרות הסגל האקדמי הבכיר. סטודנטיות צעירות במכללה נפגשות עם נשים אלו פנים אל פנים ומבינות כי ניתן להגיע לרמה הגבוהה ביותר בתחום זה, להתקדם מקצועית ולהמשיך וללמוד לתארים מתקדמים לצד בניית חיי משפחה.

דוגמא מעניינת לבחירתן של נשים צעירות בתחום ההנדסה ניתן לראות דרך עיניה של אליסה רחלינה, שהתחילה בימים אלו את לימודיה לתואר ראשון בהנדסה. אליסה היא בחורה צעירה, בת 19 בלבד שעלתה לבדה לישראל לפני כשנה.

"בחרתי לעשות עלייה ולבוא ללמוד בישראל מתוך מטרה לעבוד בשוק היי-טק, סיימתי השנה מכינה בת שנה בטכניון ובחרתי להתחיל את התואר הראשון במכללה האקדמית להנדסה ירושלים, אני שמחה מאוד שהתקבלתי למחלקה להנדסת תוכנה. בחרתי ללמוד בירושלים כיוון ששמעתי מחברים קרובים על הרמה האקדמית הגבוהה במכללה. כמו כן שמעתי על הקשר ההדוק של המכללה עם חברות היי-טק מובילות כמו אינטל, טבע, NDS, IBM, וגם בגלל מערך המלגות הרחב הקיים במכללה שיסייע לי בפן הכלכלי. בחרתי ללמוד הנדסת תוכנה כיוון שאמא שלי מהנדסת תוכנה והיא מהווה עבורי מודל לחיקוי. אני רוצה לסיים את הלימודים בעוד 4 שנים ולהשתלב כמהנדסת באחת החברות המובילות, אני יודעת שהמשימה אינה קלה אך אני מוכנה לכך ויודעת כי בסוף התהליך זה ישתלם".

סגנית הנשיא ומנכ"ל המכללה האקדמית להנדסה ירושלים, ד"ר אביטל שטיין, אשר עתידה להיכנס בעוד כחודשיים לתפקיד מנכ"ל ומשנה לנשיא הטכניון, גאה במיוחד בעלייה באחוז הנשים המבקשות ללמוד הנדסה: "אני מקווה שהתדמית "הגברית" של לימודי הנדסה תמשיך להתרכך עם השנים ונמשיך לראות עליה במספר הנשים בתחום ההנדסה. עוד מציינת ד"ר שטיין כי העלייה במספר הסטודנטיות במכללה מעידה על רמתה האקדמית הגבוהה של המכללה והחשיבות שמקנים הסטודנטים ליכולת הקליטה שלהם בשוק העבודה בתום הלימודים. הסטודנטים של המכללה נהנים מרמה אקדמית גבוהה אשר לבסוף מבטיחה השתלבות בתעשיית ההי טק".

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 5 מוסדות לימוד ובהם 6 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
מכללת ספיר
המכללה האקדמית ספיר
כתובת: המכללה נמצאת ליד שדרות
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
המכללה האקדמית תל חי
מכללת תל חי
כתובת: ד. נ. גליל עליון 12210 . אצבע הגליל - צפונית לקרית שמונה וסמוך לקיבוץ כפר גלעדי
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
היתרון שלך מתחיל בבחירה מצוינת
כתובת: ת.ד. 653 באר שבע, קרית האוניברסיטה, באר-שבע
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 2 מסלולים
תואר ראשון בהנדסה ביורפואית
המסלול לתואר כפול - הנדסה ביורפואית ורפואה
עזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה ירושלים
ההצלחה מתחילה במקום שכולו הנדסה
כתובת: שרייבום יעקב 26 רמת בית בכרם, ת.ד. 3566, ירושלים91035
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
אפקה המכללה האקדמית להנדסה
המכללה האקדמית להנדסה בת"א
כתובת: בני אפרים 218 ת"א 69107
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
 
 
בעמוד זה נמצאים 6 מסלולי לימוד בתחום לימודי הנדסה רפואית, ב-5 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין בלימודי הנדסה רפואית אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור