לכל מדינה מאפיינים שונים המגדירים אותה, עליהם ניתן ללמוד במסגרת מדעי המדינה. אולם, מה באשר ליחסים שבין מדינות? מישור זה טומן בחובו מגוון רחב של קונפליקטים והיבטים מעניינים, אשר משתנים באופן דינמי לאורך ההיסטוריה.
את כל אלה ונושאים רבים אחרים, לומדים במסגרת יחסים בינלאומיים.
מדי שנה, סטודנטים רבים שוקלים ללמוד תחום זה ומתלבטים אם לכלול אותו באפשרויות הבחירה שלהם לתואר ראשון.
השאלה הבסיסית הינה אם כן, מי מהם מתאים ללימודי יחסים בינלאומיים?
מה לומדים במסגרת יחסים בינלאומיים?
על אף ההיסטוריה הענפה של מדינות הלאום הרי שלימודי יחסים בינלאומיים נחשבים לחדשים באופן יחסי. בארץ, הלימודים בתחום הינם במסגרת של מדעי המדינה.
לימודי יחסים בינלאומיים עוסקים בניתוח היחסים שבין מדינות שונות בעבר ובעידן הנוכחי, כאשר דגש רב ניתן, כמובן, על מדינת ישראל ומדיניות החוץ שלה.
בנוסף, הסטודנטים בוחנים את פעילותם של ארגונים בינלאומיים, דוגמת האו''ם או תאגידים שונים, מתוך הבנה כי אלה משחקים תפקיד חשוב בעולם בו אנו חיים.
תחום לימודים זה משלב גופי ידע רבים, לרבות היסטוריה, כלכלה, משפטים, פסיכולוגיה וממשל. בין נושאי הלימוד נמנים יחסים דיפלומטיים, הסברה ושיווק, מחשבה פוליטית, מנהל ציבורי, פוליטיקה השוואתית, אמצעי התקשורת ויחסם לפוליטיקה, מפלגות ומערכות מפלגתיות, מוסר ופוליטיקה ועוד.
משך הלימודים
לימודי יחסים בינלאומיים אורכים לרוב שלוש שנים, כשישה סמסטרים אקדמיים. בסיומםמקבלים הבוגרים תואר ראשון ביחסים בינלאומיים. חשוב להדגיש, כי במקרים רבים נלמדים יחסים בינלאומיים במסגרת לימודים דו חוגיים, כלומר, בשילוב עם חוג לימודים נוסף.
תנאי הקבלה במוסדות השונים
אוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר בכל רחבי הארץ מציעים ללמוד יחסים בינלאומיים במסלולים שונים. בין מוסדות הלימוד העיקרי נמנים: אוניברסיטת חיפה, מכללת רמת גן, מכללת פתח תקווה, מכללת רחובות ועוד.
מוסדות אלה שומרים לעצמם את הזכות המלאה לקבוע את תנאי הקבלה ללימודים. אף על פי כן, בדרך כלל התנאים כוללים ציון פסיכומטרי העומד בחתך הקבלה בכל שנתון, תעודת בגרות מלאה עם מתמטיקה ואנגלית ברמה של 4-5 יחידות בציון גבוה וכן הרחבה של מקצוע ריאלי כלשהו.
מי מתאים ללימודי יחסים בינלאומיים?
בראש ובראשונה, לימודי יחסים בינלאומיים מיועדים לסטודנטים אשר חושבים מחוץ לגבולות המדינה בה הם חיים. היכרות, ולו הבסיסית ביותר של מדינות שונות והיחסים השוררים ביניהן עשויה בהחלט לסייע למועמדים בהבנת הלימודים.
בנוסף, ראוי להדגיש, כי לימודי יחסים בינלאומיים הינם הומניים בעיקרם.
הסטודנטים נדרשים להתמודד עם היקפים נרחבים של חומרי קריאה, רבים מתוכם באנגלית. לכן, אנשים אשר מתמודדים עם מספרים טוב יותר מאשר עם מילים, פשוט אינם מתאימים ללימודים אלה.
קישור רלוונטי
מאמר נוסף על לימודי יחסים בינלאומיים
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: