מבחני הבגרות לא מפסיקים להיות רלוונטיים גם שנים אחרי סיום מטלות הלימודים בתיכון. ישנם אנשים שמעוניינים לשפר את ציוני הבגרות שלהם ואחרים רוצים להשלים את מה שלא הצליחו להשיג במהלך הלימודים עצמם. עבור אלו ועבור אלו, חשוב להתעדכן בזמנים בהם מתקיימים המבחנים. כיצד? באמצעות לוח בגרויות, אותו מפרסם משרד החינוך מידי שנה.
ישנם כיום לא מעט מוסדות אשר מציעים פלטפורמה קלה ופשוטה להשלמת בגרויות . ראשי מוסדות אלו מודעים לחשיבות של הציונים הללו במטרה להתקבל למסלולים אקדמיים
באוניברסיטאות או במכללות השונות, ולכן מספקים לבוגרי תיכונים רבים הזדמנות נוספת – בתשלום כמובן – לשפר את הישגיהם.
כאמור, לציוני הבגרות ישנה השפעה רבה על סיכויי הקבלה של אדם למסלולים אקדמיים שונים. למעט האוניברסיטה הפתוחה, בכל מוסד אקדמי בישראל תמצאו תנאי קבלה כאלו ואחרים. ברוב המקרים, הם יכללו שילובים שונים בין ציון הבחינה הפסיכומטרית וממוצע ציוני הבגרויות של המועמד.
במטרה לעמוד בקריטריונים, על המועמדים להשיג רף מסוים גם בבחינות הבגרות. אך מה אם בתיכון לא השקיעו מספיק? במקום לשלם על כך למשך כל חייהם, הם יכולים לתקן את הרושם ואת הנתונים האישיים, אם ייגשו שוב לבחינות.
חשוב להדגיש כי ניתן לגשת לבחינה גם מבלי ללמוד במכון כזה או אחר להשלמת בגרויות. ניתן ללמוד בצורה עצמאית ולגשת למבחן, לאחר תשלום האגרה למוסד חינוכי ברשות המקומית. במקרים כאלו, חשוב עוד יותר לבחון לעומק לגבי מועדי המבחנים, בעזרת לוח בגרויות עדכני.
לוח בגרויות: הדרך לתכנון נכון של תכנית הלימודים
למעט יחידי סגולה, ברור שאי אפשר להשיג ציונים גבוהים בבחינות הבגרות ללא למידה ושקידה על החומר הנכלל בבחינה. כדי להבטיח שיפור משמעותי בציון (וכדי לא להסתכן בציון נמוך יותר, משום שהציון האחרון שהושג הוא הנחשב מבחינת משרד החינוך), חשוב להכין תכנית לימודים מסודרת. בשביל זה קיים לוח בגרויות.
כאשר אדם לומד לבדו למבחן גדול כל כך, וגם אם הוא עושה זאת במסגרת מכון לימודי כלשהו, חשוב שיידע כמה זמן נותר לו ללמוד ויתאים לכך את קצב הלימוד שלו. לכל אדם דרוש זמן אישי ללימודים – חודש, שבוע או אפילו שלושה חודשים. רק הכנה מסודרת תאפשר לו לעשות זאת כמו שצריך.
לא לשכוח לבדוק את הלוח העדכני ביותר
זה נשמע כמו עניין ברור מאליו, אך לא עבור כולם: כאשר בודקים את לוח הבגרויות המעודכן שפרסם משרד החינוך, חשוב לבדוק שהוא מתייחס לשנה הנוכחית. המשרד מפרסם לרוב לוח בגרויות על פי השנה העברית והעונה בה הן מתקיימות (לדוגמא: קיץ תש"ע), אך מקפיד להוסיף לכך גם את השנה האזרחית, כדי להקל על מי שאינו שולט בלוח השנה העברי.
בעזרת בדיקת מועדי הבגרויות, יכול הסטודנט לעתיד להתכונן כראוי לתקופת הבחינות החשובה בחייו. אם יכין תכנית לימודים מוקפדת, בצמוד לנתוני לוח בגרויות עדכני, הוא מגביר את סיכוייו לעמוד במטרה שהציב לעצמו.
למידע נוסף-
פורום בגרויות בו תוכלו לקבל מענה לכל שאלה נוספת
קורסי הכנה לפסיכומטרי
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: