מה זה בעצם?
קורסי בישול, כמו גם סדנאות בישול, הפכו חלק מחיי הפנאי בישראל ואפשר לראות את זה בלבלוב של תוכניות בישול בטלוויזיה, ספרי בישול, טורי אוכל בעיתונים והרשמות גורפת של אנשים לסדנאות בישול.. שנות התשעים בישראל שינו את תרבות האכילה לחלוטין, כאשר מסעדות איכותיות הקפיצו את מטבח הגורמה הישראלי לגבהים חדשים.
העלייה ההדרגתית באיכות המסעדות והמלונות בישראל יצרה ביקוש גדול לשפים, טבחים מקצועיים, מנהלי מסעדות וכמובן מומחי בישול. קורסי בישול הפכו מצרך פופולרי, גם לחובבים וגם למקצוענים. אם בשנות השמונים קורס בישול נחשב שירות למתי-מעט, כיום מדובר בחוויה נפוצה, גם בתור מתנה וגם כתחביב ארוך-טווח.
לימודי בישול נחלקים לכמה תחומים כאשר הלימודים הגבוהים ביותר הם הכשרת שפים, לאחר מכן לטבחות וקונדיטאות ובסוף הטור ניתן למצוא את סדנאות הבישול המיועדות לכל אחד שרוצה ללמוד בישול בשביל עצמו.
שף, מהמילה הצרפתית לצ'יף או אחראי, הוא המנהל האחראי על מטבח, אחראי על יצירת תפריטים ומתכונים, הכשרת סגל, ופיקוח על הבישול. השף מנחה את סגל הטבחים, האופים, הקצבים, וכל אחד אחר שמעורב בהכנת האוכל. חובות השפים הן לתכנן את התפריט, ולקבוע את המחיר של כל מנה.
שפים בדרך כלל מוכשרים בשיטת התלמדות, שבה הם משקיעים זמן בתחילת הקריירה שלהם עושים את כל העבודות הקשורות בהכנת אוכל, ובסופו של דבר רוכשים את הניסיון הדרוש להיות שף
טבח הוא בדרגה מתחת לשף. הוא לא זה שמנהל את המטבח אלא מי משכין את האוכל ואת המנות .
מה לומדים?
בקורסי הבישול הנשואים הם: טכניקות בישול, רטבים, מרקים, קינוחים, בשרים, תוספות. התלמידים לומדים איך ליישם את עקרונות הבישול במסעדה, איך לעבוד עם חומרי גלם, איך לנהל מסעדה או עסק עצמאי. בנוסף לומדים על יין, אלכוהול, קפה, תמחור מסעדות, מאכלים לא כשרים, עיצוב צלחות, עיצוב מנות וכד'.
בתחום הקונדיטאות נחשפים התלמידים לנשואים הבאים: חומרי הגלם, תזונה, תברואה, הגינה, אפיה, בצקים ,אפיית עוגות ראווה מעוצבות, שוקולד, עיצוב בסוכר, לחמים ומלוחים, קינוחים, מנות אחרונות.
היכן ניתן ללמוד?
בתי ספר פרטיים גדולים לבישול וקונדיטאות המלמדים לתעודה מקצועית ובסדנאות בישול המעבירות סדנאות קצרות .
משך הלימודים לתעודה מקצועית נמשכים בין שנה לשנה וחצי.
סדנאות הבישול הן במסגרת של יום אחד ועד 10 מפגשים.
תעודה
בוגרי קורס טבחות סוג 01 יקבלו תעודה מטעם בית הספר ומשרד העבודה.
סיום קורס טבחות 02 03 04 יקבלו תעודה מטעם בית הספר ומשרד העבודה.
שכר לימוד
קורסים מקצועיים- 5,000 ל-8,000 שקלים.
סדנאות בישול- 200 שקלים למפגש
מה עושים עם זה?
אפשרויות העיסוק הן רבות וכוללות עבודה במסעדות, בתי מלון, קונדיטוריות, ניתן להקים עסק עצמאי, לנהל מסעדה, חברות מזון. ניתן לעסוק גם בעיצוב והפקת ארועים.
לפורום לימודי תעודה
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: