לראשונה, קורס למגייסי כספים לארגונים ציבוריים. היחידה ללימודי המשך של המכללה האקדמית גליל מערבי משיקה קורס יחודי המיועד למגייסי כספים מפילנתרופים וקהילות בישראל ובעולם. מאות ארגונים וגופים ציבוריים בישראל, בתחומי הרפואה, ההשכלה הגבוהה, הרווחה ועוד, כוללים בתקציבם כספי תרומות של פילנתרופים ואף מפעילים מערכות מורכבות בארץ ובחו"ל, בהיקף של מיליוני שקלים בשנה, לצורך גיוס משאבים. את הקורס ינחה נתן גולן, בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום הפילנתרופיה.
"המשבר העולמי ומעילת מיידוף יצרו צל גדול על עולם התרומות. כעת המלחמה היא על כל דולר ועל כל תורם. עמותות שלא היו מקצועיות או שהסתמכו על קסמו של מגייס הכספים – יסגרו. יש עמותות קטנות ומקצועיות שמגייסות סכומים דומים לאלה של ארגונים גדולים". קובע היועץ לגיוס משאבים, נתן גולן. "שנים רבות נתפס גיוס המשאבים כשנור", אומר גולן. "בעשור האחרון נעשה שדרוג מקצועי משמעותי בתחום. התורמים ונציגיהם מגיעים מהעולם העסקי - ודורשים התנהלות מקצועית", הוא מסביר. בקורס ילמדו המשתתפים אסטרטגיות וטקטיקות לגיוס מוצלח, בניית תיק תורם, יערכו הכרות עם עולם המגביות בקהילות היהודיות, ילמדו על היערכות לביקורי אח"מ בארץ ועוד. לדברי גולן, בארץ פועלים מאות מגייסי כספים, המשתכרים בממוצע למעלה מעשרת אלפים ₪ בחודש.
"ניתן לזהות בבירור ירידה בהיקף השקעות הממשלה במגזר השלישי לצד עליה בהתמקצעות בגיוס המשאבים, כי זו הדרך היחידה העומדת בפני המוסדות להשלים את התקציב", מצהיר גולן ומחדד: "יש היום כסף בידיים יהודיות יותר מאי פעם. הדימוי שלא רוצים לתת לישראל, אלא לצרכים מקומיים, אינו נכון". לדבריו, מחקר שבדק מהן מהן הסיבות למתן תרומה גילה כי הסיבה המרכזית היא – כי מישהו ביקש. אחריה, בסדר יורד: למטרות זיכוי ממס; למען האדרת שם התורם; בעקבות התרשמות מהנציג המגייס ומתוך הזדהות עם מטרות הארגון.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: