אלי | 11:15 03/01/07
בוקר טוב ,הציונים שלי מתאימים גם ללימודי מנהל עסקים (בהתמחות חשבונאות-ראיית חשבון) וגם לחוג כלכלה וניהול.
שני החוגים במכללה האקדמית "המסלול האקדמי".
אני יודע שראיית חשבון הוא מקצוע מבוקש ומתוגמל בהתאם (אני מחפש מקצוע פיננסי שבו ארוויח בהתאם להשקעתי הרבה)
בעבר ניסיתי ללמוד ראיית חשבון אך הפסקתי מפני שנכשלתי פעמיים ב"מבוא לחשבונאות".
הייתי רוצה לקבל מידע נרחב לגבי החוג: כלכלה וניהול
הייתי ביעוץ במכללה ונאמר לי ששנתיים לומדים לימודי בסיס בכלכלה וניהול ואז בוחרים בהתמחות (מימון\שיווק\כלכלה מורחב\ניתוח מערכות)
במנהל עסקים ההתמחות עצמה מהווה את המקצוע
(למשל,התמחות החשבונאות=ראיית חשבון) ,האם המצב דומה בכלכלה וניהול ?
האם אדם בעל תואר ראשון בכלכלה וניהול
(בתוספת התמחות)
יכל להגיע לשכר דומה של רואה חשבון ,אם כן,איזו התמחות עדיף לקחת?
כמו כן,אני מחפש מקצוע שבו הביקוש גבוה
(אם כי אין הבטחה 100 %) אחד המקצועות שעונים על דרישה זו הוא ראיית חשבון ,הייתי רוצה לברר האם קיימים עוד מקצועות פיננסיים הדומים לראיית חשבון מבחינת ביקוש?
תודה מראש,
אלי
אלי | 16:19 04/01/07
מיכל תירוש | 16:51 04/01/07
דבר ראשון שאני מציעה, מאחר שאתה מדבר על שני מסלולים ספציפיים במוסד מסוים, שאני כמובן לא מהווה חלק ממנו, זה לברר במוסד עצמו בדיוק את הדברים ששאלת כאן. הם, והם בלבד ידעו לתת את התשובות המדוייקות שעונות על שלותיך ביחס למה שקורה במוסד עצמו. למשל, עם מה כן יוצאים ועם מה לא.
אני מבינה שכבר היית בייעוץ, אך אם שם בכוונתך ללמוד, נשמע לי שלא צריכה להיות בעיה שתתייעץ שוב, עד שתקבל את כל התשובות להן אתה זקוק.
אם לדבר באופן כללי-
רואה חשבון לא תצא לא ממנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות ולא מלימודים של כלכלה וניהול.
בשניהם תחשף לתחום, אך הלימודים לא יעמיקו בתחום החשבונאות כמו לימודים לתואר בחשבונאות בפני עצמו.
יחד עם זאת, אם נכשלת פעמיים בקורס המבוא בתחום זה (ובהנחה שלמדת אליו בצורה רצינית ועשית את מיטבך) אולי זה לא ממש הכיוון שלך ובאמת כדאי לחפש משהו ליד, כמו המסלולים שהצעת?
ועוד התייחסות כללית-
בגדול, ההבדל בין תואר ראשון במנהל וכלכלה לבין מנהל עסקים הוא שבאפשרות הראשונה אתה יוצא עם תואר בכלכלה וכלים בסיסים בניהול ויכול לעבוד ככלכלן, למשל, בעוד שבאפשרות השניה, אתה יוצא רק עם כלים בניהול, אך בעצם- מנהל של מה? לכאורה חסר מקצוע בסיס. זה משהו ששווה לחשוב עליו...
מקווה שסייעתי,
מיכל
אלי | 19:54 04/01/07
אלי | 21:39 05/01/07
האם לאחר סיום תואר ראשון בכלכלה ,ישנה אפשרות למצוא מקצוע הדומה לראיית חשבון ,הן מבחינת הביקוש בשוק העבודה והן מבחינת השכר?
נ.ב אם אין לך תשובה,אנא הפני אותי לפורום שבו יוכלו לענות על שאלה זו
תודה מראש,
אלי
מיכל תירוש | 11:44 06/01/07
אם הכוונה דומה מבחינת ביקוש ושכר, אז לדעתי תחום הכלכלה בהחלט עונה על העניין.
כמו בראיית חשבון, לא בכל חברה ותפקיד התנאים דומים, וכדי להצליח לרוב צריך ניסיון, אך בגדול, בהחלט ניתן להגיע לנתונים דומים.
בהצלחה,
מיכל
אלי | 22:34 06/01/07
על המקצועות בהם אפשר לעסוק לאחר סיום תואר ראשון בכלכלה וניהול (כלומר,ללא ניסיון )
תודה
אלי | 12:49 08/01/07
מיכל תירוש | 20:40 08/01/07
הי אלי, לאחר תואר בכלכלה ובניהול ניתן לעסוק בתחום הכלכלה, שזה מקצוע בפני עצמו ומאפשר תפקידים שונים. לימודי הניהול יאפשרו לך להשתלב גם בעמדות ניהוליות הקשורות בתחום הפיננסי (למרות שלכך לרוב נדרש ניסיון).
על משרות ואפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי כלכלה תוכל לקרוא אם תעשה חיפוש כאן בפורום בנושא "כלכלה" (כתוב את המילה בחיפוש החופשי ואז היכנס לכתבה בנושא שתופיע בצד שמאל) או למצוא פירוט רב יותר בספרית מקצועות.
בהצלחה,
מיכל
אלי | 22:16 08/01/07
תודה מיכל
בספריית המקצועות מצויין השכר של רואה חשבון[מרואה חשבון מתחיל עד עצמאי],
מה שכרו של כלכלן או יועץ השקעות?
[האם השכר עולה עם צבירת וותק וניסיון בדומה לרואה חשבון?]
האם כלכלן או יועץ השקעות הם מקצועות בעלי ביקוש בשוק העבודה בארץ?
יועץ השקעות יכל לעבוד בבנקים,חוץ מזה המקצוע די מוגבל,נכון? (אנא תקני אותי אם אני טועה)
בעצם הייתי רוצה לדעת את ההבדלים בין ראיית חשבון לבין ייעוץ השקעות או כלכלן בהתייחס לכל האספקטים למינהם (שכר\ביקוש\אופי נדרש )
מקווה שהשאלה ברורה,מצפה לתשובה :)
תודה רבה על הייעוץ ותשומת הלב,
אלי
מיכל תירוש | 21:00 09/01/07
הי אלי,
אם תשים לב הפנתי אותך לתחום הכלכלה כי שאלת על מקצועות שבהם ניתן להגיע לתנאים דומים לאלו שקיימים אצל רואי חשבון. כך שהתשובה לשאלתך בעצם כבר ניתנה- בהחלט ניתן להגיע בכלכלה גם לשכר נאה. איני יכולה לציין סכומים מדוייקים, וזה גם לא מצויין בכתוב כאן באתר, כי יש מגוון אפשרויות תעסוקה וכלכלנים בחברות שונות, תפקידים שונים ודרגים שונים מרוויחים שכר שונה.
ולשאלתך- כמו בכל תחום, ככל שיש יותר וותק וניסיון ומתקדמים בתפקיד, כך גם בד"כ עולה השכר. זה נכון בחשבונאות, בכלכלה וכמעט בכל תחום שהוא.
לגבי ביקוש, בהחלט יש, ויועץ השקעות יכול לעבוד גם בבנק, אך גם בחברות כלכליות אחרות (למשל חברות שמתעסקות בניירות ערך, מניות וכו').
לגבי ההבדלים בין ראיית חשבון לבין תחום הכלכלה, מדובר בשני מקצועות שיש ביניהם דמיון (שניהם קשורים לכסף, שוק ההון וכו'), אך אם תקרא את התאור של שני המקצועות, אני מאמינה שתבין שנקודת ההסתכלות היא שונה, והדגש הוא שונה, גם אם יש משותף ולעיתים מעבר בין התפקידים.
מאוד בגדול, כלכלן עוסק יותר בעבודה של ניתוח (למשל ניתוח שווקים) והסתכלות שהיא יותר ייעוצית וכללית, בעוד שרואה חשבון מתעסק יותר בספציפי- דו"חות למינהם, בקרה עליהם, חישובים כאלה או אחרים, וקבלת החלטות או מתן המלצות בהתאם לניתוח השווקים (אך הוא פחות מנתח בפני עצמו).
כמובן, שככל שהדרג עולה ואם יש כשרון ויכולות גם בתחומים נוספים, הפער בין שני התחומים מצטמצם, אך בגדול, ברמה הבסיסית, כאמור הדגש הוא שונה.
מקווה שסייעתי. אם אתה עדיין חש שלא קיבלת די מידע, ממליצה לך לא להסתפק במידע שמופיע כאן באתר אלא לפנות לספריית מקצועות "עשירה יותר" (ראה התייחסותי בעבר לנושא) וכן לנסות וליצור קשר עם אנשים שעוסקים בתחום.
אני בטוחה שהם ישמחו להשיב על שאלותיך השונות ואולי זה יספק לך את המענה לו אתה זקוק.
בהצלחה,
מיכל
אלי | 07:58 10/01/07
ראשית ,הייתי רוצה להודות לך על הייעוץ.
חיפשתי הפניה (בנושאים הקודמים) לספריית מקצועות ולא מצאתי
אשמח לקבל הפניה זו
תודה רבה
יום טוב
מיכל תירוש | 12:37 11/01/07
לבקשתך-
אני מצרפת שוב את ההסבר על ספרית מקצועות:
מהי ספריית מקצועות?
ספרית מקצועות זוהי ספריה שמכילה חומר על המקצועות השונים הקיימים (ומנסה לכלול את כל המקצועות שישנם בעצם).
איזה סוג חומר יש בה?
קודם כל יש בה הסבר על מהות המקצועות, היכן עובדים במקצוע, מה הוא כולל, אילו דרישות וכישורים הוא דורש וכדומה. לעיתים מצורפים גם ראיונות עם אנשים שעובדים באותו מקצוע שגם הם מסייעים להבין במה מדובר ואת הצדדים השונים של אותו תחום עיסוק.
מעבר למידע על המקצועות עצמם, יש בספריה הסבר איך רוכשים את אותו מקצוע (איזו הכשרה הוא דורש) ומידע על מקומות ההכשרה שקיימים בארץ לכל תחום.
בנוסף, לעיתים כוללות ספריית המקצועות גם קטעי עיתונות שיכולים לעזור לנו להבין מה קורה עם המקצוע נכון להיום ולהתעדכן במה שנכתב עליו.
היתרון של ספרית מקצועות על פני מידע שניתן להשיג בדרכים אחרות (למשל דרך האתר שלנו) הוא שהמידע באינטרנט לרוב מתמקד במוסדות הלימוד ומתאר מהם מסלולי הלימוד שקיימים בכל מוסד. לעומת זאת, ספריית המקצועות מתמקדת במקצועות עצמם, ורק אח"כ מפנה אל מוסדות לימוד והכשרה, לכן הרבה פעמים יש בה התייחסות גם לתחומים שאינם נלמדים במוסדות הלימוד ה"קונבנציונאלים" או למסלולי הכשרה יותר ייחודיים.
עוד יתרון- זה שלרוב יש בספריה קטלוג שכולל את כל המקצועות שמופיעים בה (שזה אמור להיות בעצם כל המקצועות שידועים וקיימים), ועיון ברשימת המקצועות יכול לתת מידע על מקצעות מעניינים שלא חשבנו עליהם מראש.
היכן יש ספריות מקצועות?
לצערנו, בגלל שספריה כזו דורשת השקעה רבה, בארץ יש מעט מאוד ספריות מקצועות. המקומות שבהן עדיין יש ספריות כאלה הם-
בחיפה- המרכז לייעוץ של אוניברסיטת חיפה.
בירושלים- הספריה של מכון הדסה (שהיום עבר לבעלות מכון אדם- מילא)
בת"א – ספריה במרכז לייעוץ של אוניברסיטת תל אביב
ספריית מקצעות ממוחשבת (שמה מית"ם) במכון אדם- מילא.
השימוש בספריות כרוך בתשלום (אשר משתנה בין הספריות השונות).
בהצלחה,
מיכל