שלום,
אני באמצע שנות ה-40 בעל תואר ראשון בכלכלה מרגיש תקוע בעבודה.מעוניין להמשיך לעסוק בכיוונים פיננסיים לכן אפשרות של ייעוץ אינה רלבנטית עבורי .איזה אפשרויות נוספות קיימות עבורי מלבד תואר שני במנהל עסקים שהינו תואר תיאורטי ולדעתי לא יקדם אותי לשום מקום?
תודה
מיכל תירוש | 22:31 07/01/07
הי,
כדי להבין אילו אפשרויות קיימות חשוב להבין מה מקור תחושת התקיעות שלך בתפקידך כיום (שלא ציינת מהו) ולאן היית רוצה להתקדם.
בלי להבין שני היבטים מרכזיים אלה, קשה מאוד לייעץ לך אם לפנות לתואר שני בכלכלה, או לאיזושהי הכשרה בתחום ספציפי בתוך העולם הפיננסי, או אולי לנסות להיכנס גם לתחום חדש שיכול להשתלב עם הניסיון שיש לך כרגע.
אפשרות אחרת היא שאולי תחושת התקיעות כלל אינה קשורה לתפקיד הספציפי אלא, למשל, למקום העבודה. למשל, ייתכן שאתה עובד כבר כמעט 20 שנה באותו מקום והגעת למצב של מיצוי של המקום, בעוד שאותו תפקיד במקום אחר בהחלט יכול לעניין אותך...
אלה בדיוק סוג הדברים שמבררים בייעוץ, ולכן נשמע לי שדווקא במקרה שלך, ייעוץ בהחלט יכול להיות רלוונטי. ממה שכתבת עולות שאלות רבות שיש מקום לרדת לעומקן כדי להבין מה כדאי לך לעשות כדי לחוש יותר מסופק בעבודתך וכדי לקדם את הקריירה שלך.
ממליצה בחום,
מיכל
הי מיכל,
תחושת התקיעות שלי נובעת בהחלט ממיצוי התפקיד שלי כיום(עובד בתחום הגבייה במגזר הציבורי)והייתי רוצה להתפתח בתחום למגזרים נוספים(חברות תעשייתיות וכד') אך חוסר הנסיון בתחומים אלה והגיל משפיעים לרעה על לאן שאני רוצה להגיע.
תואר שני בכלכלה לדעתי לא יקדם אותי כיוון שהלימודים הם תיאורטיים ברובם.השאלה מנסיונך הרב איזו הכשרה נוספת יכולה לקדם אותי בתחום שלי ו/או בתחום חדש מה שיאפשר לי להתפתח בכיוונים שאני רוצה להגיע אליהם?
תודה מראש
מיכל תירוש | 20:46 09/01/07
אני מבינה שאתה חש מיצוי בתפקידך הנוכחי, אך איך אוכל לייעץ לך מה יאפשר לך להתפתח "לכיוונים אליהם אתה רוצה להגיע" אם אתה לא מציין מהם אותם הכיוונים?
ומעבר לכך-
באשר להתקדמות בתחום שלך, אני משערת שלך כמי שנמצא בתחום זה יש יותר כלים ואפשרויות לברר אילו עוד תפקידים קיימים בתחום זה שיכולים לעניין אותך. למשל, כשאתה כותב על להתפתח לכיוונים כמו חברות תעשייתיות, אילו תפקידים בחברות אלו? האם גם בתחום הגבייה או משהו אחר? ומה חסר לך כדי לעבור לתפקידים אלה? מה יהיה עליך לשהלים/ ללמוד?
הרי זה משהו שתטיב לדעת ממני, ואם לא, ללא ספק, כמי שמצוי בתחום, תוכל בקלות לברר זאת ומה צריך כדי לעבור לתפקידים כאלה.
לכן, אני מציעה שתתחיל להסתכל סביבך ולברר- אילו תפקידים יש בחוץ שיכולים לעניין אותך? איזו הכשרה ונתונים יש לך שמתאימים ומה חסר? ואת אלו שחסרים- איך ניתן להשלים?
אלו מסוג השאלות שכדאי לברר, למשל, עם אנשים שעובדים בתפקידים אלה. אולי אתה מכיר מישהו כזה איתו תוכל לדבר? או מישהו שמכיר מישהו? זה הזמן להפעיל קשרים ובהחלט להיעזר, אך כאמור, באנשים שבתחום עצמו.
אכן, מישהו חיצוני פחות יוכל לסייע פה, מאחר וזה משהו שכבר נכנס לעומק של תחום מסוים.
אם היה מדובר בשאלה של להגדיר מה אתה מחפש, מה מקור המיצוי וכו', ייתכן שהייתי יכולה לסייע, אך אם התשובות לשאלות אלו ברורות, ומה שחסר זה רק להיחשף ולברר יותר לעומק על התחום- נראה לי שאתה תוכל לעשות זאת טוב יותר בלעדי, בעוד שאני אתקשה לסייע בכך, כמי שאינה עוסקת בתחום זה.
כךך שתשובות מפורשות אין לי, אך אני מקווה שתוכל להשתמש בהכוונה שנתתי כדי לקבל את התשובות ממקורות שכן יוכלו לסייע.
מיכל