יש לי תואר ראשון בסוציולוגיה ומדעי המדינה וברצוני ללמוד פסיכולוגיה ארגונית. האם אני צריך תואר ראשון נוסף בפסיכולוגיה או שניתן להמשיך מיד לתואר שני עם ההתמחות בפסיכ' ארגונית?
מיכל תירוש | 10:44 14/01/07
הי עידן-
השאלה היא אם אתה רוצה להיות "פסיכולוג ארגוני" או "יועץ ארגוני".
אם הדגש הוא על כיוון של ייעוץ ארגוני כפסיכולוג- כנראה שתצטרך לעשות השלמות
אם הכיוון הוא ייעוץ ארגוני, לא בהכרח מכיוון הפסיכולוגיה, אני מאמינה שכדי להתקבל למסלול כמו "סוציולוגיה ארגונית" לא תצטרך בכלל השלמות. וגם מסלולים כמו "התנהגות ארגונית" (שקשורים לתחום של מנהל עסקים ומאפשרים עבודה בייעוץ ארגוני) לא ידרשו תואר ראשון בפסיכלוגיה, אלא השלמות אחרות.
כך שהשאלה היכן הדגש.
בהצלחה,
מיכל
עידן מורג | 11:25 24/01/07
דבר ראשון, תודה על ההתייחסות.
דבר שני, מה ההבדל המעשי בין "פסיכולוגיה ארגונית" ל"התנהגות ארגונית" ל"סוציולוגיה ארגונית"?
תודה
הנושאים האלה גם מעניינים אותי רק שאין לי מושג בדיוק מה ההבדל בינהם,במה ניתן לעבוד בכל תחום והאם יש צורך בתואר שני אחרי שעושים תואר ראשון נניח במדעי ההתנהגות-סוציולוגיה אנתרפולוגיה?
מיכל תירוש | 19:32 24/01/07
מאחר וכבר התייחסתי לנושא די בהרחבה ולא כ"כ מזמן (וכתבתי על סוגים שונים של ייעוץ ארגוני וכו'),אנא דפדפו אחורה וקראו התייחסויותי לנושא בעבר. אני מאמינה שתקבלו תשובות לרוב השאלות.
לגבי אם יש צורך בתואר שני, עקרונית כן, אך שוב, גם על שאלה כזו עניתי, לדעתי אתמול או שלשום, כך שבדפדוף אחורה, תוכלו לקבל תשובות.
בהצלחה ועמכם הסליחה,
מיכל
אני עדיין מתלבטת בין לימודי תזונה לקרימינולוגיה. שני התחומים מעניינים אותי. ממה שהבנתי, אחרי התואר בתזונה- קשה למצוא עבודה במשרה מלאה, ולכן צריך לשלב כמה מקומות עבודה, והשכר בעיקרון לא מזהיר. לאחר תואר ראשון בקרימינולוגיה גם לא ניתן לעשות משהו פרקטי מדי- חוץ מהעבודה במשטרה וכד' וגם במקומות אלו השכר נמוך.
האם אני טועה במה שכתבתי? אני אשמח לדעת שלא אצא עם תואר לא שמיש.
עוד שאלה. האם עם תואר בתזונה ניתן לעשות הסבה למקצועות אחרים (כגון רפואה אסטטית) ללא השלמה מרובה של קורסים, במקרה שלא הולך עם מקצוע זה