למיכל שלום רב
יש לי התלבטות נורא קשה בכמה נושאים ואשמח אם תוכלי לעזור לי
אז ככה..שנה הבאה אני מעוניינת להתחיל ללמוד במכללה אך יש לי התלטבות מצד אחד אני חושבת על כלכלה ובנקאות ששמעתי שזה מקצוע מבוקש בשוק ההון וכדי להתקבל אליו אני צריכה לעבור מכינה בת חודש אך יש לי המון חששות בלב שמה אני לא אצליח שזה יהיה קשה מדי או שאם אני אצליח לעבור את הקורס בהצלחה זה לווא דווקא אומר שאני אצליח בלימודי כלכלה אני עשיתי 3 יחידות מתמטיקה סיימתי בציון 94 והתכוונתי להשלים ל4 יחידות אבל לצערי בגלל חוסר בתקציב הכיתה לא ניפתחה ואני נידפקתי אז זה לא שאין לי יכולת לרמה יותר גבוהה מ3 יחידות יש לי את היכולת אבל כמו שאומרים מתמטיקה היא לא "אהבת חיי" ומצד שני אני חושבת של לימודי קרימינולוגיה שזה מקצוע שאני כבר יכולה להתקבל אליו כיוון שיש לי את הנתונים הדרושים גם המקצוע נורא מעניין אותי ואני חושבת שלעבוד בו יהיה נורא מרתק אך שמעתי שמי שלא עשתה צבא יהיה לה מאוד קשה להתקבל בכל מה שקשור למשטרה בוא נגיד ככה זה סוגר בפניי המון דלתות
אני בבעיה קשה מאוד ולא יודעת מה לבחור מה לעשות האם לימודי כלכלה באמת כל כך קשים? או שגם האנשים שלא הכי מתים על מתמטיקה ולא "גאוני" מתמטיקה יכולים ללמוד את המקצוע "כלכלה ובנקאות"
והאם מה ששמעתי על קרימינולוגיה הוא נכון?? האם אין בפניי רהבה דלתות פתוחות אם לא עשיתי צבא וכן עשיתי שירות שנה אחת ואם יש בפניי דלתות פתוחות האם תוכלי לציין את התחומים? זה נורא מעניין אותי ואני באמת רוצה לדעת כמה שיותר כדי לבחור את המקצוע שאני אהיה שלמה איתו
אני יודעת שכתבתי המון ואני מצטערת על האורך אבל זה היה חשוב לי להסביר את עצמי אז אם תוכלי לעזור לי אני מאוד אשמח
בתודה מראש טלי!!!
מיכל תירוש | 17:33 06/02/07
הי טלי,
לגבי כלכלה- את שואלת אם הלימודים באמת מאוד קשים, וזו שאלה שאין עליה תשובה אחת. כמו בכל תחום, יש כאלה שזה קל להם ויש כאלה שנלחמים וחורקים שיניים כדי להצליח. ממה שאת מתארת, נשמע שאולי את יותר מתאימה לסוג השני, ושתצטרכי להתאמץ כדי להצליח בלימודים. עם זאת, זה שיהיה עליך להשקיע לא אומר שלא תוכלי להצליח. זה פשוט עניין של משאבים.אז לדעתי זה פחות עניין של "לפחד" ממה שעומד להיות, כמו להבין שאם את בוחרת בכיוון הזה תצטרכי להשקיע הרבה, אולי יותר מאחרים סביבך, אולי תצטרכי להעיזר באחרים תוך כדי וכו'. אני מאמינה שאם נערכים לעניין מראש, זה מקל את ההתמודדות.
לגבי קרימינולוגיה, אם עשית שירות לאומי (למשל מסיבות דתיות)זה אמור להיות מקביל לצבא, כך שלא אמורה להיות בעיה גם לעבוד במקומות כמו המשטרה למשל. וכן, האפשרויות הן יותר מצומצמות מאשר במקרה של כלכלה, אך עדיין קיימות אפשרויות כמו עבודה עם בני נוער בסיכון למשל, השלמה לתעודת הוראה בתחום, ועוד (בנוסף לגופים בטחוניים אליהם כבר התייחסנו).
יחד עם זאת, נראה לי שהדרך לקבוע היא לנסות להבין מה את רואה את עצמך עושה בהמשך? עם מה את רואה עצמך מתעסקת- מספרים ונתונים או אנשים? ואיזה סוג אנשים (כי קרימינולוגיה מכוון לאוכלוסיות מאוד מסויימות)?
ודרך אגב, אם הכיוון הוא בנק או תפקידים אדמניסטרטיביים, נכון שתואר בכלכלה לכאורה פותח יותר דלתות, אך בבנקים הרבה פעמים מספיק שיהיה תואר ראשון ופחות משנה במה. כך שנראה לי ששווה שתנסי קודם כל להבין מה יעשה לך טוב.
משם, כל החלטה שתקבלי תהיה יותר קלה.
בהצלחה,
מיכל
קודם כל אלפי תודות על התשובה המורחבת בהחלט עזרת לי בבלאגן שהיה לי בראש אך משפט אחד לא בדיוק הבנתי את אמרת שהבנקים מבקשים תואר ראשון אך פחות משנה במה מה הכוונה? כעיקרון לבנק אני יכולה להכנס עם תואר ראשון בכלכלה ובנקאות לא? או שיש עוד אפשרות? גם אם התואר שלי יהיה בקרימינולוגיה יש אפשרות? אני לא חושבת.. לא יודעת כניראה לא הבנתי אותך תסבירי את עצמך בבקשה
ושוב אלפי תודות על התגובהה
מיכל תירוש | 16:39 07/02/07
כעקרון, ברור שלאנשים עם רקע בכלכלה קל יותר לעבוד בבנק ויש להם רקע יותר מתאים. עם זאת, יש תפקידים בבנק שלא בהכרח מחייבים ידע כזה (טלרים, תפקידים פקידותיים וכו') ולעיתים בנקים גם יקבלו אנשים עם רקע אחר (הכל עניין של היצע וביקוש). כך שזה אפשרי.
מצד שני, כאמור, אם הכיוון הוא בהכרח בנק והתעסקות שהיא ממש פיננסית (לא תפקיד שרובו שירות ואז לא בהכרח חייבים ידע בכלכלה)- כמו ייעוץ השקעות וכו', אין ספק שעדיף שתפני ללימודי כלכלה.
בהצלחה,
מיכל