דן ברגמן | 13:02 27/02/07
שלום רב,
אני די במצוקה. בשנים האחרונות עבדתי בתחום התקשורת והטלווזיה והתקדמתי שם עד לרמת עורך משנה ( תוך פחות מ 3 שנים ). סיימתי תואר ראשון בתקשורת וצילום בהצטיינות. אך למען האמת די נמאס לי מהתחום התובעני הזה וגיליתי שלמרות "יוקרתו" לא הצלחתי להנות ממנו וגם חוסר היציבות שיגע אותי ( כל פעם צריך לחפש פרוייקט חדש).לכן החלטתי שאני עוזב את התחום ומחפש משהו אחר.
כעת אני נמצא במצב שבו עברו כבר כמה וכמה חודשים ועדיין אין לי מושג מה העבודה בשבילי- אני לא רוצה להשתחצן אך אני יוצא מנקודת הנחה שאני יוכל להצליח כמעט בכל דבר, וזה עוד יותר מתסכל כי גם כשלכאורה כל האפשרויות פתוחות בפני- אין משהו שממש מושך אותי ואני רואה את עתידי בו.
יחד עם זאת אני מעוניין ללמוד לתואר שני אך שוב המטרה לרכוש מקצוע פרקטי שיקדם אותי מבחינה מקצועית ולא רק עניין ולצערי לא מצאתי מסלול במדעי החברה שבסופו אצא עם גושפנקא מקצועית ולא רק אקדמאית.
יש לך עצה בשבילי ?
אני די נואש ומרגיש כאילו חזרתי 10 שנים אחורה ( אני בן 29)
מיכל תירוש | 18:00 27/02/07
אכן נשמע מצב מצב מתסכל ולא נעים, וההמלצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לפנות לייעוץ.
מהאופן בו אתה מתאר את הדברים נשמע שכבר חשבת על העניין הרבה, אך נראה לי שחסר לך מישהו ש"יקשור יחד את הקצוות", ויסייע לך להפוך את ההבנות שכבר רכשת לצעדים יותר מעשיים ופרקטיים- כלומר, יעזור לך לנתב עצמך בתוך "עולם התעסוקה והמקצועות". דבר כזה דורש לברר איתך עניינים יותר לעומק ולהבהיר למה כוונתך בדיוק כשאתה אומר חלק מהאמירות שציינת כאן, וזה משהו שלא ניתן לדעתי לעשות דרך האינטרנט, אך בהחלט ניתן לעשות בפגישה אחד- על- אחד עם יועץ.
ולכן, אני ממליצה בחום להיעזר באיש מקצוע. ייתכן שאפילו שיחה אחת תספיק לך.
בהצלחה,
מיכל
דן ברגמן | 20:01 27/02/07
תודה על התשובה, אם מי אני יכול להתייעץ? יש גוף מסוים? יועץ שאת ממליצה עליו? למי לדעתך יש את הידע והיכולת לעזור לי ?
מיכל תירוש | 22:45 27/02/07
הי דן,
אני חושבת שכדאי לפנות ליועץ/ יועצת תעסוקתית. יועצים כאלה יש גם דרך מוסדות ומכונים שונים (כמו מכון אדם מילא בו אני עובדת) ויש גם יועצים העובדים באופן פרטי.
כמי שבעצמה עובדת במקום שמספק שירותים כאלה, נראה לי לא הוגן להמליץ על מקום זה או אחר, אך אם תחפש את התחום ב"דפי זהב" למשל, תגלה שיש הרבה אפשרויות. כדאי לברר עם אנשים בסביבתך ולראות אם יש המלצות וכן להשוות מחירים, קירבה גיאוגרפית ושאר שיקולים.
בהצלחה,
מיכל
היי דן
רציתי לשאול אותך כמה שאלות,כי אני מעוניינת ללמוד תקשורת:
1. קראתי בתגובה אחרת שלך שאין שום קשר בין התואר לעבודה עצמה..אז בעצם אתה אומר,שכל מה שלמדת לתואר לא עזר לך,האם זה כך?
2.אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון "חוסר יציבות" בעבודה זאת?
והאם אפשר ליצור איתך קשר כי יש לי המון שאלות לגבי הנושא..כי גם אני נורא מתלבטת
תודה
דן ברגמן | 11:56 01/03/07
1. רוב הלימודים מתייחסים לחקר התקשורת ההשפעות שלה, הכוח שלה ובעיקר אתה לומד איך לבקר אותה ולמעשה להסתכל עליה מנקודת מבט שונה מה"צופה הסביר" .
בגדול- העבודה בתעשייה מתחלקת ל3 תחומים:
1. התחום הטכני- צילום,עריכת מחשב, גרפיקה וכדומה
2.תוכן- זה הקטע היצירתי מה אנחנו רוצים לומר, אם זה בעיתון זה כל הכתבים ובטלוויזיה זה התחקירנים, רכזי מערכת ועורכים שמטרתם למעשה ליצור את התוכנית ולהכניס בה את התכנים בצורה שהם רוצים, את מי לראיין, מה לשאול, גיבוש קונספט לתוכנית וכו'
3. הפקה- אלה מי שמתעסקים בתקציב ובתיאום בין כל האנשים הלוקיישהנים
הפקה- שזה כל מה שקשור לכסף, חלוקת תקציב, תיאום בין כל האנשים והוצאה לפועל של כל הרעיונות והדרישות של התוכן.
כפי שאת מבינה הלימודים כמעט ולא עוסקים בכך אלה מרחיבים את הידע שלך הראייה מה שיכול לעזור בעקיפין אך לא הכרחי. בואי נאמר שיש הרבה אבל הרבה שעוסקים בתחום והם לא עשו תואר בתקשורת.
לגבי חוסר היציבות- הכוונה שאתה עובד בפרוייקטים. אין כמעט עבודה קבועה. כל פעם תוכנית אחרת ( כל הזמן שהיא נמשכת) או סרט וכדומה. כך שכל כמה חודשים אתה צריך לחפש איפה לעבוד.
אלא עם כן את כמובן עובדת בעיתון/רדיו/אינטרנט או בחברות החדשות.
המייל שאת יכולה ליצור איתי קשר הוא
[email protected] תרשמי בנושא שזו את.
מקווה שעזרתי ולא בילבלתי אותך יותר מדי..
היי דן,
התחלתי לימודים לתואר ראאשון בתקשורת.
לאחר שקראתי כמה תגובות וכתבות אני פתאום לא ממש יודעת לאן ממשיכים הלאה אחרי התואר או מה אפשר לעשות?
תודה
מצטער אין לי תשובה קונקרטית בשבילך, זה תלוי מה את מחפשת מבחינה מקצועית ו/או אקדמאית..