שלום
אני מעוניין ללמוד לימודי תואר ראשון אך בגלל תנאי הקבלה אצטרך לעשות מכינה.
יש לי תעודת בגרות וממוצע 75 עם מקצועות הבחירה.
אני מתלבט באיזה מכינה לבחור
א. מכינה קדם אקדמית
ב. מגינה אינסטנטיבית - לשיפור תיוני הבגרות
רציתי לדעת מה ההבדל שלהם, החסרונות והיתרונות ומה עדיף בשבילי
תודה
מיכל תירוש | 11:29 11/12/06
אז מה בעצם ההבדל בין שתי האפשרויות?
מכינה קדם אקדמית היא מכינה שנערכת במוסד מסוים, בד"כ כדי להתקבל לתחום מסוים (למשל, מכינה ללימודי הנדסה/ רפואה/ מדעי הרוח...). זה אומר שלא משלימים את כל הבגרויות והמטרה היא לא שבסוף התקופה תצא עם בגרות מלאה (מה גם שלרוב הפונים לרוב יש כבר בגרות מלאה, גם אם בציונים שלא מספיקים כדי להתקבל ללימודים הרצויים), אלא מתמקדים באותם תחומים שרלוונטים ללימודי ההמשך, ושואפים לקבל ציון שכאשר ישולב עם נתונים נוספים, יאפשר לך להתחיל ללמוד בתחום הרצוי באותו מוסד.
כך שלרוב מכינה כזו מתאימה לאנשים שיודעים מה הם רוצים ללמוד (כיוון כללי ברור) ובאיזה מוסד הם רוצים לעשות זאת.
היתרון- לימודים ממוקדים לכיוון הרצוי, ללא צורך להשלים בגרויות שאינן רלוונטיות (לא תצטרך ללמוד ספרות במכינה להנדסה), ולכן המכינה יכולה להוות הכנה טובה לקראת הלימודים לתואר.
חסרון- לרוב צריך פחות או יותר לדעת מה רוצים ללמוד והיכן רוצים ללמוד.
מכינה להשלמת בגרויות, כשמה כן היא- מכינה שנועדה להשלים בגרויות. מיועדת לרוב לאנשים שאין להם בגרות מלאה, או לאלה המעוניינים לשפר ציונים במקצוע/ מקצועות מסויימים (גם אם הם לא בהכרח פונים ללימודים שקשורים לתחום זה). בתום מכינה כזו השאיפה היא שתצא עם בגרות מלאה ואז תוכל לפנות ללימודים גבוהים.
היתרון- בגרות זה בגרות ומה שהשלמת "יתפוס" בכל המוסדות וביחס לכל התחומים. לכן, אין צורך לדעת מראש מה והיכן אתה רוצה ללמוד.
החסרון- השלמת חומר בנושאים שאולי לא רלוונטיים כלל לתחום לימודיך העתידיים. והלימודים פחות מכינים אותך לתואר או למוסד מסוים.
בהצלחה,
מיכל
מיכל אני מודה לך
נתת לי רקע חשוב בנושא
מיכל תירוש | 10:11 12/12/06